Raed Arafat, despre propunerea INSP privind carantinarea Bucureştiului şi judeţului Ilfov

raed-arafat-mediafax_foto-andreea_alexandru.jpg

Raed Arafat, șeful DSU
foto: Mediafax

Invitat joi seara la emisiunea "Sinteza zilei", Raed Arafat a spus că nu crede că se va ajunge la carantinarea Bucureștiului și a județului Ilfov, așa cum a propus INSP. 

„În primul rând carantinarea Capitalei ţării trebuie să se facă, dacă este să se facă, la un nivel de decizie mai înalt decât o propunere la nivelul INSP, pentru că impactul este unul mult mai complex decât aspectul sanitar. Clar că sunt măsuri necesare a fi implementate, unele dintre ele sunt necesare pentru limitarea mișcării pentru a limita răspândirea virusului. Este un lucru de înţeles. A carantina Bucureștiul însemna că am izola Bucureştiul de restul României şi asta nu se poate face fără o decizie la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). La acest moment, ordinul putea să fie emis conform legii şi validat de CNSU în 48 de ore", a declarat Raed Arafat, șeful DSU, la Antena3.

Decizia privind carantinarea Bucureștiului, luată vineri

Încă suntem în termen. Maine (n.r. vineri) am convocat comitetul pe acestă temă, după care vom supune deciziei dacă poate fi emis sau nu. Din punctul meu de vedere, nu cred că se va ajunge la a carantina Bucureşti, în sensul de a închide Bucureștiul şi Ilfov, în aceste condiţii. Poate că vor fi analizate anumite măsuri suplimentare care să ne asigure controlul asupra răspândirii virusului, dar fără a implementa o carantină zonală", a spus Raed Arafat la "Sinteza Zilei".

Citește și:

Premierul interimar, despre carantinarea Capitalei și a județului Ilfov: «Nu a funcționat»

Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu peste tot. Ce a anunțat Florin Cîțu

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5