Primăria Capitalei le dă bătrânilor gantere. 1.000 de accesorii pentru lucrat mușchii, saltele și benzi elastice

Ultima actualizare:
Proiectul ”Terapie prin mișcare” se desfășoară până pe 20 august
Proiectul ”Terapie prin mișcare” se desfășoară până pe 20 august

Primăria Capitalei le dă bătrânilor gantere. 1.000 de accesorii pentru lucrat mușchii, saltele și benzi elastice vor fi acordate seniorilor prin proiectul proaspăt inițiat, numit ”Terapie prin mișcare”.

Specialiștii spun că sportul este pentru toate vârstele și că mișcarea face bine la sănătate. Dar cu limite! Mai ales după o anumită vârstă. Sunt recomandate, în special, plimbările în aer liber și gimnastica, dar, de obicei, sub atenta supraveghere a specialiștilor. O mișcare bruscă sau incorectă le-ar putea produce mari neplăceri.

Dar iată că cei de la Primăria Capitalei trec la un alt nivel și vor să le ofere celor de peste 50 de ani gantere, saltele și benzi elastice. Proiectul ”Terapie prin mișcare” a fost lansat ieri, 1iulie, prin Centrul pentru Seniori al Muncipiului București și Compania Municipală Sport pentru Toți București

Cristina Constantinescu, unul dintre cei mai renumiți instructori de la World Class
Cristina Constantinescu, unul dintre cei mai renumiți instructori de la World Class

Potrivit anunțului, sunt puse la dispoziție 1.000 de kit-uri formate din: gantere de 1 kg, saltele de antrenament, bandă elastică, DVD cu 12 antrenamente și o broșură informativă. În plus, primesc o intrare gratuită la sala de fitness, cu un antrenor personal.

”Mișcarea ne face bine”, a spus o doamnă , în timp ce un domn le-a explicat că are piciorul amputat de la 46 de ani. ”Eu n-am nici o șansă. Sunt blocat la etajul 4 din 11 octombrie 2019”, a transmis omul.


    Cristina Constantinescu, unul dintre cei mai renumiți instructori de la World Class
Cristina Constantinescu, unul dintre cei mai renumiți instructori de la World Class

Înscririle în proiect se fac prin telefon până pe 20 august. Important este să fie trecuți de 50 de ani și să locuiască cu acte în București. În regulament nu se precizează nimic legat de starea lor de sănătate sau de vreo recomandare de la medic că sunt apți pentru a face exerciții fizice.

Antrenor și kinetoterapeut: ”Sportul se face responsabil”

”Inițiativa este bună, pentru că sportul ajută la circulația sângelui, la respirație, la postură, dar mișcările trebuie făcute într-un cadru organizat. Vorbim despre o categorie vulnerabilă, oameni care pot avea diverse afecțiuni și care poate nu au făcut niciodată sport. Nu le poți da așa niște gatere, benzi elastice și DVD-uri. Este nevoie ca cineva să le monitorizeze antrenamentele, să-i corecteze, să le spună despre hidratare. Unii poate că sunt cardiaci ori suferă de alte afecțiuni. Mulți sunt sedentari de o viață. Sportul se face responsabil. Mai bine primăria le-ar asigura intrări la un centru  specializat pentru persoanele de vârsta a treia sau i-ar încuraja să iasă în parc”, ne-a explicat Cristina Constantinescu, antrenor și kinetoterapeut la World Class.

Nicușor Dan: ”Înainte să le ofere gantere, ar trebui să le explice de ce nu le-a creat spații de mișcare în aer liber”

Și Nicușor Dan a reacționat la proiectul Primăriei Capitalei.

”Răspunsul primarului PSD Gabriela Firea la greutățile persoanelor peste 50 de ani este să le ofere alte <<greutăți>>. Înainte să le ofere gantere, ar trebui să le explice de ce nu le-a creat spații de mișcare în aer liber timp de 4 ani și de ce distruge spații verzi în care aceștia ar putea face sport. De fapt, este o nouă acțiune risipitoare și neinspirată a primarului PSD. Bucureștenii, și mai ales persoanele de peste 50 de ani, au nevoie de mai puțină poluare în Capitală, de transport public civilizat, care să nu le mai pună viața în pericol, și de spitale reale, bine dotate, nu doar din plastic în biroul primarului”, a transmis candidatul PNL-USR la funcția de primar general.

Gabriela Firea în dezavantaj în opțiunile bucureștenilor

Un sondaj INSCOP comandat de PNL arată că Nicușor Dan are aproape nouă procente avans față de Gabriela Firea. Astfel, candidatul opoziției ar obține 54,4% din voturi, iar actualul primar al Capitalei ar lua 45,6%.

Participanții la sondaj au fost întrebați „Dacă pentru funcția de primar general al Capitalei s-ar prezenta în alegeri doar doi candidați – Gabriela Firea, susținută de PSD, Pro România și ALDE, respectiv Nicușor Dan, susținut de PNL, USR-PLUS și PMP – cu care dintre ei ați vota?”

De asemenea, 56,1% au răspuns că direcția în care se îndreaptă capitala este una greșită și numai 40,3% au răspuns că lucrurile merg spre bine.

Procentul bucureștenilor care au indicat că vor veni la vot și au o opțiune este de 67,3% din eșantion.

Potrivit sondajului, printre cele mai mari probleme care îi afectează pe bucureșteni sunt aglomerația din trafic, poluarea, corupția din administrație, infracționalitatea și scandalurile, mizeria și lipsa parcărilor. De asemenea, bucureștenii cred că primele probleme care ar trebui rezolvate sunt traficul rutier și proiectele de infrastructură, eliminarea corupției din primărie, reducerea poluării, îmbunătățirea sănătății publice (construirea unui spital mai mare) sau extinderea spațiilor verzi și a locurilor de joacă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net