Prefectul Capitalei: ”Vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive”. Când se redeschid restaurantele

restaurant_-_4col_copy.jpg

Potrivit specialiştilor, restaurantul este un loc-cheie în răspândirea noului coronavirus

Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a anunţat vineri, după şedinţa Comittului pentru Situaţii de Urgenţă, că, începând de luni, 25 ianuarie, ora 0:00, se deschid restaurantele, cafenelele, la 30% din capacitate, între orele 6 - 21. Accesul publicului în sălile de spectacol permis tot în limita a 30% din locuri. Măsura e valabilă şi pentru sălile de jocuri.

"De luni, ora 00.00, vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive", a anunţat Traian Berbeceanu.

Prefectul Capitalei a explicat că măsurile de relaxare vizează HoReCa - restaurantele, barurile, cafenelele – care vor putea funcţiona între orele 6 și 21, la capacitate de maxim 30 la sută. De asemenea, teatrele, cinematografele vor permite accesul publicului în limita a 30 la sută din sala de spectacol. Şi operatorii de jocuri de noroc vor putea funcţiona cu public, în limita capacităţii de 30 la sută, între orele 6 – 21.

Traian Berbeceanu: ”Recomandăm cetățenilor prudență”

"Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente", a spus prefectul Capitalei, menţionând că acesta a fost unul dintre motivele pentru care s-a decis relaxarea de luni a măsurilor, dar şi pentru ca toţi operatorii să aibă timpul necesar să amenajeze sălile în conformitate cu prevederile legale.

"Vom fi intransigenţi. Am avut o întâlnire cu şefii Poliţiei, Jandarmeriei şi IGSU pentru a verifica cum vor fi respectate normele în vigoare şi  ele care vor intra în vigoare", a adăugat Berbeceanu.

Prefectul s-a referit şi la adresa Ministerului Sănătăţii.

"Am primit o adresă de la Ministerul Sănătăţii să temporizăm relaxarea. Noi suntem aici să luăm în considerare aceleaşi cifre şi acte normative avute în vedere atunci când am impus restricţiile", a afirmat Berbeceanu, care nu a vrut că comenteze declaraţii ministrului Sănătăţii.

"Acele cifre sunt furnizate de INSP şi DSP", a menţionat el.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1