Rata de infectare în București a ajuns la 6,22 la mie. Intră Capitala în carantină?

Ultima actualizare:

    Prefectul Capitalei susține că rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori în Bucureștifoto: Inquam Photos
Prefectul Capitalei susține că rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori în Bucureștifoto: Inquam Photos

Capitala a depășit pragul critic de 6 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, potrivit prefectului Capitalei. Alin Stoica a spus că, în aceste condiții, cere tuturor membrilor Comitetului municipal pentru situații de urgență să îi trimită propuneri pentru a ține sub control situația pandemică.

Totodată, Alin Stoica așteaptă de la DSP raportul de analiză de risc. După primirea acestui raport, prefectul va convoca CMBSU, cel mai probabil pentru miercuri.

Alin Stoica a declarat marți dimineață că sunt discutate mai multe măsuri, dar nu a oferit detalii.

"În anumite restaurante nu se respectă măsurile impuse, să se funcționeze pe terase și să se respecte definiția terasei, acele petreceri fără respectarea niciunei norme sanitare, sunt evident niște posibile focare de infecție. În noaptea de 20 spre 21 a fost descoperit un tânăr care trebuia să fie în carantină. Astfel de exemple nu sunt plăcute", a spus Alin Stoica.

Prefect: Depășirea incidenței de 6 cazuri la mia de locuitori nu înseamnă automat carantină

Prefectul Capitalei a declarat luni, la Digi FM, că depăşirea incidenţei de 6 cazuri la mia de locuitori nu înseamnă că Bucureştiul va intra în mod automat în carantină. Potrivit acestuia, carantina este doar una dintre măsurile posibile, având în vedere că aceasta este prevăzută de lege.

"Sunt mai multe măsuri - asta am discutat şi cu colegii specialişti. Trebuie să aşteptăm ca specialiştii să se pronunţe, în funcţie de situaţie şi în funcţie de analiza pe care o vor face. (...)

Nu înseamnă că la 6 cazuri la mie, Capitala intră automat, legea nu prevede un astfel de mecanism. Legea spune că orice fel de măsură trebuie luată odată la propunerea specialiştilor - DSP sau INSP, depinde de gradul de acoperire al măsurii (...) - după care intervine o şedinţă de comitet de situaţii de urgenţă, care este un organ colegial, se discută acolo şi se ia o decizie. Dacă măsura este mai severă, gen carantină, atunci intervine DSU şi dă un ordin prin care se confirmă. Dacă măsura priveşte două judeţe, atunci trebuie să ajungem şi în CNSU", a explicat el, citat de Digi24.

Citește și:

Care este diferența între scenariul roșu și carantină. Când se închid școlile

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net