Poftiți la must făcut pe loc!

4-actualitate-1-3-col.jpg

Florin Paraschiv spune că mustul e făcut din struguri Hamburg sau Căpșunică
Foto: Dorin Constanda
Citeste tot despre: 

Toate bunătăţile toamnei şi nu numai s-au adunat la festivalul care are loc în Parcul IOR din Bucureşti. Must, poale-n brâu, berbecuţ la proţap. Pe toate le mai puteţi găsi doar astăzi la Festivalul Toamnei.

La intrarea în Parcul IOR, în dreptul bisericuţei de lemn, am găsit ieri multă voie bună, mirosuri îmbietoare şi bucate alese. „Vedeta” incontestabilă este mustul, că doar e Festivalul Toamnei! „Facem mustul pe loc, ca să fie proaspăt. Costă 10 lei litrul. Avem struguri Hamburg, care sunt foarte dulci şi aromaţi”, ne-a spus Florin Paraschiv, din Vidra, judeţul Ilfov. Un berbecuţ la proţap a atras toate privirile vizitatorilor. „Are cam 28 kg. Îl dăm cu un baiţ al cărei reţetă e secretă. Va fi delicios”, ne-a spus vânzătorul, care dă suta de grame cu 8 lei. Şi, la final, după o porţie de berbecuţ şi un pahar cu must, merge o porţie de poale-n brâu cu brânză dulce şi stafide, la 6 lei bucata. 

4-actualitate-2-15col.jpg

Porția de vită picantă cu legume costă 10 lei
Foto: Dorin Constanda

4-actualitate-3-2col.jpg

Berbecuțul e uns cu un baiț special
Foto: Dorin Constanda

4-actualitate-4-15col.jpg

Poale-n brâu cu brânză dulce și stafide sau cu brânză sărată și mărar
Foto: Dorin Constanda

4-actualitate-5-2col.jpg

1 kg de mere din Curtea de Argeș costă 2,5 lei
Foto: Dorin Constanda

 

Loading...