Peste un an circulăm cu metroul în Drumul Taberei. Uite cum arată stațiile!

8.jpg

favorit, statie, metrou
Stația Favorit este gata
Fotografii: Dorin Constanda
Citeste tot despre: 

Metroul din cartierul Drumul Taberei este așteptat de bucureșteni ca pâinea caldă. Cei care locuiesc în zonă vor ajunge mai repede la serviciu și vor scăpa de șantierul deschis în urmă cu șapte ani. Majoritatea stațiilor sunt gata și se așteaptă automatizarea căilor de rulare.

”În trei ani metroul tău va trece pe aici”. Asta scria pe ditamai bannerele agățate în tot cartierul Drumul Taberei, din Capitală. Asta se întâmpla în 2011, iar în 2014 urma ca trenurile să fie puse deja în funcțiune.

Au trecut nu trei ani, ci șapte ani de atunci și încă se lucreză la Magistrala 5 Eroilor-Drumul Taberei.

1.jpg

statie, metrou, parc drumul taberei, magistrala 5
La stația Parc Drumul Taberei se lucrează încă la structură, iar finisajele sunt la început

 

Parc Drumul Taberei, finalizată în 50%

Reporterii Click! au fost ieri pe șantierul stațiilor Parc Drumul Taberei și Favorit. Prima este finalizată la 94% din punct de vedere al structurii și la 50% ca finisaje.

Muncitorii lucrau intens atât în exterior, cât și în interiorul stației.

Favorit este gata 100%

La stația Favorit însă lucrările sunt gata, inclusiv instalațiile tehnice.

Finisajele au ca temă cinematografia, având în vedere că în zonă există Cinematograful Favorit, o emblemă a cartierului, aflat în ruină.

Astfel că pe tabla emailată cu care sunt îmbrăcați pereții au fost trasate inserții cu imagini care te duc cu gândul la începerea unui film. Pe jos au fost montate plăcile de granit, dar și traseele din dale ceramice pentru persoanele cu dizabilități.

”Toate stațiile vor avea finisaje în funcție de zonă. Spre exemplu, la Parc Drumul Taberei vor exista imagini cu biciclete, copii la joacă, la Academia Militară motivele vor reprezenta un antrenament al soldaților, la Eroilor, niște monumente ale eroilor stilizate”, a explicat, arhitectul Mădălina Trică.

10.jpg

favorit, statie, metrou
La Favorit a fost montată și calea de rulare

 

Alte cinci stații, finalizate

Alte cinci din cele zece stații de pe primul tronson al M5 sunt gata. Vorbim despre Orizont, Tudor Vladimirescu, numită inițial Drumul Taberei 34, Romancerilor, Brâncuși și Valea Ialomiței. Din cei 7 km câți sunt pe tot traseul, pe 4,3 km a fost montată calea rulare, dar rămâne problema automatizării stațiilor.

La sfârșitul anului încep probele

”Există o contestație făcută de Simens, iar primul termen în instanță va avea loc pe 26 martie. Sperăm ca acest lucru să se tranșeze repede, pentru ca în iulie să semnăm contractul și la sfârșitul anului să începem probele. Probabil că în primăvara lui 2019 vom da drumul la circulație”, a declarat Constantin Mustățea, director de Investiții la Metrorex.

Tot acesta a precizat că deocamdată banii nu sunt o problemă și că sunt suficienți până la finele lui 2018. Șantierele vor dispărea din toamnă și tot atunci circulația va fi readusă la normal.

1/13

Tramvaiul 41, deviat din aprilie

În zona Parcului Drumul Taberei vor începe noi lucrări. Se va săpa pentru pasajul subteran care-i va scoate pe călători fix în stația de tramvai. Dar pentru asta e nevoie ca liniile lui 41 să fie deviate local, în jur de 30-40 de metri, timp de cinci luni.

”Circulația și traseul nu vor avea de suferit, iar devierile se vor face pe timpul nopții”, ne-a asigurat directorul Constantin Mustățea. Stația Parc Drumul Taberei va avea cinci ieșiri: două spre Romancierilor, două spre piață și încă una care va da în stația de tramvai.

Distanța între stațiile de metrou de pe M5 este de maximum 700 de metri.

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1