Ce au găsit polițiștii la perchezițiile de la Primăria Capitalei. Opt persoane au fost reținute

Ultima actualizare:

    Percheziții la Direcția de Urbanism a Primăriei CapitaleiSursă foto: Arhivă Click!
Percheziții la Direcția de Urbanism a Primăriei CapitaleiSursă foto: Arhivă Click!

Mai multe percheziții au avut loc, miercuri dimineață, în București și în județul Ilfov, într-un dosar vizând lucrări de construcții fără autorizație de construire sau de desființare. Anchetatorii au probe că funcționarii primăriei au dat ilegal autorizații de construcție pentru locuințe ridicate în Bucureștii Noi și Chitila.

UPDATE: În urma percheziților, polițiștii au identificat și ridicat documente de interes în cauză, telefoane mobile, medii de stocare precum și peste 52.000 de euro, 48.000 de lei și 4.300 de dolari. De asemenea, au fost reținute 8 persoane, acestea urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de DGPMB - Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.ȘTIREA INIȚIALĂ

Perchezițiile au avut loc în contextul în care au fost formulate o serie de acuzații oficiale împotriva unor angajați ai Primăriei Municipiului București cu privire la diverse autorizații de construire în Capitală, acordate în anii trecuți, potrivit comunicatului emis de Poliția Capitalei.

Dosarul vizează infracțiunile de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri, precizează Primăria Capitalei, conform Primăriei Capitalei.

Nicușor Dan: "Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită"
Nicușor Dan: "Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită"

„Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziție a tuturor documentelor solicitate de către polițiști. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcția ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administrații, s-au petrecut ilegalități în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc și pe care le semnalez de ani de zile”, a declarat primarul general, Nicușor Dan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net