Pe aici va trece metroul peste fix un an

Ultima actualizare:

    Valea Ialomiţei. Lucrările de structură  sunt gata în proporţie de 99%,  iar azi se toarnă fundaţia  pentru calea de rulareFoto: David Muntean, Metrorex
Valea Ialomiţei. Lucrările de structură sunt gata în proporţie de 99%, iar azi se toarnă fundaţia pentru calea de rulareFoto: David Muntean, Metrorex

La suprafaţă nu vezi picior de muncitor, dar în subteran e forfotă. Se lucrează de zor la Magistrala 5 de metrou, pe tronsonul Eroilor-Drumul Taberei. La anul, în decembrie, va trece primul tren prin tunel.

Ce a fost mult a trecut. Peste fix un an vor începe probele tehnologice, astfel că timp de trei luni garniturile de metrou vor circula goale. În martie 2017, însă, urcă primii călători. Până atunci, muncitorii trag tare ca să termine la timp.


    Drumul Taberei 34 Lucrările la structura staţiei  sunt finalizate în totalitate  şi se fac finisajeleFoto: David Muntean, Metrorex
Drumul Taberei 34 Lucrările la structura staţiei sunt finalizate în totalitate şi se fac finisajeleFoto: David Muntean, Metrorex

Reporterii Click! au vizitat, miercuri (9 decembrie), depoul şi staţia Valea Ialomiţei de pe Magistrala 5 (M5). Structura staţiei, devierea reţelelor şi săpătura s-au făcut integral. Joi se va turna fundaţia pentru calea de rulare şi au început finisajele.

“Tunelurile sunt gata în proporţie de 90%, singurele zone care mai trebuie realizate sunt cele de legătură cu M1, în zona Eroilor, către Izvor, şi zona de subtraversare a staţiei vechi Eroilor 1 şi a Dâmboviţei”, a declarat Constantin Mustăţea, şeful Serviciului de Urmărire Lucrări şi Investiţii la Metrorex.

Drumul Taberei 34 Lucrările la structura staţiei  sunt finalizate în totalitate  şi se fac finisajele
Drumul Taberei 34 Lucrările la structura staţiei sunt finalizate în totalitate şi se fac finisajele

Pe lângă Valea Ialomiţei, alte şase staţii, din cele zece câte sunt pe acest sector, sunt şi ele în grafic.  “Cele mai avansate sunt Valea Ialomiţei, împreună cu depoul, Romancierilor, Brâncuşi, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont şi Academia Militară. La Valea Ialomiţei şi la Drumul Taberei 34 s-au început lucrările de finisaje”, a mai precizat Mustăţea.

Orizont. Structura staţiei este gata  şi se lucrează în prezent  la cele trei căi de acces
Orizont. Structura staţiei este gata şi se lucrează în prezent la cele trei căi de acces

Râul Doamnei, Parc Drumul Taberei şi Eroilor 2 sunt cu mult în urmă. Lucrările s-au făcut în proporţie de doar 30%, din cauza problemelor cu mutarea reţelelor de utilităţi. Tronsonul Eroilor-Drumul Taberei a costat un miliard de euro, are o lungime de 6,871 km cale de rulare dublă şi va deservi circa 300.000 de locuitori. Pe acest tronson vor fi puse în circulaţie 13 garnituri.

Se finisează staţia Străuleşti de pe Magistrala 4

Romancierilor. La structura staţiei lucrările  sunt gata 92%. La final, călătorii  vor avea patru căi de acces
Romancierilor. La structura staţiei lucrările sunt gata 92%. La final, călătorii vor avea patru căi de acces

Extinderea Magistralei 4 de metrou, cu 2,1 km, în zona de nord a Bucureştiului cu staţiile Laminorului şi Străuleşti urmează să fie gata la începutul anului 2017, deşi termenul iniţial era aprilie 2015. La staţia Străuleşti lucrările au ajuns deja la elementele de decor de pe pereţii peronului, dar şi la montarea şinelor, în timp ce la depoul Străuleşti se mai lucrează la partea de structură. La depoul Străuleşti se construiesc la suprafaţă un terminal intermodal şi un park&ride. Valoarea totală reactualizată a proiectului este de 252,4 milione de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net