Pasajul de la Piața Sudului, inaugurat după 1.095 de zile

Ultima actualizare:

    Pasajul are o lungime de 30 de  metri și este amenajat pe direcția  Calea Văcărești - str. Nițu Vasile
Pasajul are o lungime de 30 de metri și este amenajat pe direcția Calea Văcărești - str. Nițu Vasile

350 de metri, 1.095 de zile de lucru şi un cost de 127 de milioane de lei. Acesta este Pasajul de la Piaţa Sudului din Bucureşti, cea mai scumpă investiţie de acest gen din România.

Pasajul inaugurat duminică are două benzi pe sens, o lungime de circa 350 de metri, înălţimea de cinci metri, porneşte de pe Calea Văcăreşti, trece pe sub Piaţa Sudului şi iese pe strada Niţu  Vasile. Pentru pietoni există patru pasaje, cu 8 lifturi şi 4 scari rulante. Investiţia a inclus refacerea liniei de tramvai, lucrări de modernizare a carosabilului, înlocuirea tuturor utilităţilor. Sună frumos, dar în realitate proiectul a murit de mai multe ori şi a fost readus la viaţă cu eforturi uriaşe.


    Pentru ca pietonii să traverseze  intersecția a fost amenajat un imens  pasaj pietonal cu opt intrări
Pentru ca pietonii să traverseze intersecția a fost amenajat un imens pasaj pietonal cu opt intrări

Trebuia să fie cea mai mare investiţie în infrastructură din fonduri europene (90 la sută) din cost, dar nu doar că lucrurile nu s-au întâmplat aşa, ba chiar mult mai rău. Până la urmă, doar 15 la sută din fonduri au fost europene, din cauza incompetenţei autorităţilor. În plus, constructorul solicită printr-un proces acordarea unor fonduri imense suplimentare din partea Primăriei Capitalei. ”Este vorba de 60 la sută peste cei 127 de milioane de lei”, a dezvăluit edilul-şef Gabriela Firea.

simeon stalpnicul png

Lucrările au început în mai 2014, investiţia ridicându-se la 127 de milioane de lei, iar de lucrări s-au ocupat firmele Astaldi şi Euroconstruct. Proiectul trebuia terminat până la finalul anului 2015.Aşteptată îndelung de şoferi, lucrarea nu este nici acum pe deplin finalizată. La trei pasaje pietonale lipsesc plăcuţele care să indice unde duc. Trotuarele de la suprafaţă nu sunt gata, iar pe mijlocul intersecţiei nu a fost încă terminată înlocuirea liniei de tramvai. Nici al patrulea pasaj, care face legătura între staţia de tramvai şi cea de metrou nu este gata. ”Constructorul mi-a spus că totul se va rezolva până pe 10 septembrie”, a promis edilul-şef al celui mai mare oraş al ţării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net