O școală din București, evacuată după ce elevii au acuzat dureri de cap. 18 copii au ajuns la spital

ambulanta-scoala-bucuresti.jpg

ambulanta la o scoala din bucuresti
Ambulanțele au fost direcționate către Școala 133 din București
foto: ISU București
Citeste tot despre: 

Inspectoratul Școlar al Municipiului București anunță că o școală din Sectorul 4 a fost evacuată după ce mai mulți elevi au acuzat marți disconfort respirator. Luni, școala a fost igienizată după câteva cazuri confirmate de gripă.

UPDATE 20:00 Informare Ministerul Sănătății: „Urmarea primelor verificări, inspectorii DSPMB au luat ca prima masura închidere a operativă a unității de învățământ pe o durată de 72 ore. Controlul DSPMB continua, un raport va fi prezentat ministrului Sănătății.”

UPDATE: 19.30 Spitalul Clinic de Urgență Gr. Alexandrescu informează că „au fost aduși 16 copii cu vârste între 11-14 ani, cu diagnosticul de intoxicatie prin expunere accidentală la insecticide și dezinfectante. Toți au o stare satisfăcătoare. Au acuzat cefalee și greață. S-au efectuat analize și mai puțin de jumătate din cei care s-au prezentat vor rămâne internați pe secția de toxicologie pentru supraveghere.”

UPDATE 17.35  Substanțele folosite la deratizarea de la Școala 133 sunt Insectum şi Bionet. Surse apropiate anchetei au spus că acestea nu trebuiau combinate, potrivit mediafax.ro

UPDATE 17.23 La Spitalul ”Grigore Alexandrescu” au ajuns în total 16 copii de la Școala 133. ”Toți sunt în stare generală bună, sunt în investigații. Se va propune să rămână sub observație”, a transmis dr. Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al unității medicale. 

UPDATE 17.06 Până în acest moment au fost transportați 15 copii la spital: 13 au ajuns la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” și doi la Spitalul ”Marie Curie”, a transmis Ministerul Sănătății. De asemeena, Inspectoratul pentru Situații de Urgență înformază că  în urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN nu au fost depășite pragurile de alarmare.

UPDATE 16. 50. Reprezentantii pri București măriei Sectorului 4 spun că procedura a fost respectată de firma de dezinfecție. 

”Aseară a fost făcută această dezinsecție. Tura de dimineață nu a avut nicio problemă. Câțiva elevi din a doua tură au spus că au ceva simptome, că îi ustură în gât și îi doare capul. Toată procedura a fost respectată. Ca dovadă că elevii din tura de dimineață nu a avut nicio problemă. Nu știu cu ce soluție s-a făcut dezinfecția. Nu este prima astfel de acțiune care se face la această școală din cauza gripei”, a declarat Cristian Zărescu purtătorul de cuvânt de la Primăria Sectorului 4.

UPDATE 16.46  Șapte elevi au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.  ”Aceștia au acuzat stări de amețeală și greață. Acum au o stare generală bună”, a precizat pentru Click, Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalul ”Grigore Alexandrescu”

UPDATE 16.10 Cei doi elevi internați la Spitalul Marie Curie din Capitală au o stare generală bună, dar vor rămâne sub observație până miercuri. ”La Spitalul Marie Curie au ajuns doi copii. Acum starea lor este bună. Li se fac analize și vor rămâne sub supraveghere medicală până mâine”, a declarat managerul Daniel Buzatu pentru Click!

scoala-133-din-bucuresti.jpg

Școala 133 din București a fost evacuată din cauza unui incident în urma dezinsecției antigripale
Școala 133 din București a fost evacuată
foto: ISU București

UPDATE 16.05 Direcția de Sănătate Publică București a transmis o precizare legată de situația de la Școala 133. ”Urmare a situației înregistrate la Școala 133, menționăm că DSP București a trimis la fața locului o echipă de inspectori sanitari pentru a demara o verificare. De asemenea, DSP București a contactat managerii spitalelor de copii, Spitalul Clinic Grigore Alexandrescu și Spitalul Marie Curie pentru acordarea asistenței medicale de specialitate”, se menționează în precizarea transmisă presei de DSP București.

UPDATE 15.50 În acest moment sunt 15 copii în evaluare medicală. La caz a fost trimisă și o autospecială pentru victime multiple. Până acum, 6 copii cu vârste între 11-14 ani au fost transportați la spital (4 la Spitalul Grigore Alexandrescu si 2 la Spitalul Marie Curie).

”În urma procedurilor de igienizare efectuate ( determinate de câteva cazuri de gripă confirmate), ieri 20.01.2020, va anunțăm că școala a fost evacuată astăzi, după ce câțiva elevi de clasa a VIII-a au acuzat un disconfort respirator”, anunță Inspectoratul Școlar al Municipiului București ISMB, citat de Hotnews.

ambulante-scoala-133.jpg

Mai multe ambulanțe au fost chemate la Școala 133 din București unde mai multor copii li s-a făcut rău în timpul orelor
Mai mulți copii au fost duși la spitalele din București cu ambulanțele
foto: ISU București

La caz au fost direcționate ambulanțe SMURD si echipaj CBRN, pentru a identifica sursa. O fată de 14 ani a fost transportată la spitalul Marie Curie.

”Măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în școală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării. Prin urmare, școala a permis accesul elevilor si personalului. Astăzi, după ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, școala a anunțat și salvarea, și pompierii”, mai arată reprezentanții ISMB, care spun că au luat decizia evacuării școlii.

 

Loading...

Citește și

  • Scandalul infecțiilor nosocomiale din spitalele românești i-a determinat pe specialiștii din Ministerul Sănătăţii să redefinească acest termen și să emită noi reguli pentru dezinfectare și sterilizare. În primul rând, infecțiile nu se mai numesc „nosocomiale”, ci „asociate îngrijirilor medicale”.

  • Suntem în plin sezon de gripă, răceală, afecţiuni respiratorii şi viroze. Pentru a preveni îmbolnăvirile, pe lângă o igienă strictă, va trebui să păstrăm şi curăţenia în casă. Asta nu înseamnă să stai toată ziua cu mătura, mopul şi cârpa de praf în mână, ci să respecţi anumite reguli ca să ai grijă de sănătatea ta.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1