Noi măsuri în Capitală: Program de lucru în ture, suplimentarea transportului public, controale în pieţe

Ultima actualizare:

    foto: Inquam Photos
foto: Inquam Photos

Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a anunţat sâmbătă noi măsuri care au fost luate în condiţiile creşterii ratei de infectare la 12,65 la mia de locuitori.

Angajatorii din Bucureşti, care au un număr de peste 50 de salariaţi, şi care nu pot organiza activitatea în regim de telemuncă, vor fi obligaţi să reorganizeze programul de lucru în aşa fel încât aceştia să intre, pe grupe, la serviciu, la distanţă de o oră o grupă faţă de alta. Prefectura Bucureşti a dispus de asemenea controale în zonele aglomerate, cum ar fi cele mai mari pieţe din oraş. Măsurile intră în vigoare de duminică de la ora 0:00 şi sunt valabile 14 zile.

„Angajatorii – atât instituţii publice cât şi angajatorii privaţi – cu un număr de  angajaţi mai mare de 50 au obligaţia să organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit pe grupe şi să înceapă, respectiv să termine, programul de lucru la distanţă de cel puţin o oră. Această măsură a mai fost adoptată în trecut”, a declarat, sâmbătă după amiază, prefectul Capitalei, Georgiana Alexandra Văcaru.

Astfel, în situaţia în care nu se poate desfăşura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu şi în vederea evitării aglomerării transportului public, următoarele categorii au  obligaţia organizării programului de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră: 

  • angajatorii din sistemul privat, autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare,
  • regiile autonome, societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială, având un număr mai mare de 50 de salariaţi,

Decizia completă a Comitetului Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă poat fi consultată AICI. Prefectul Capitalei a precizat că măsura este luată pentru a decongestiona mijloacele de transport în comun, al căror număr va fi, totodată, suplimentat.

Vor fi intensificate controalele în piețe

De asemenea, workshop-urile pentru adulţi care se organizează în interior vor putea avea loc cu participarea a 250 de persoane, iar sălile de jocuri se vor închide cel târziu la miezul nopţii.În contextul creşterii continue a numărului de cazuri, autorităţile au dispus Poliţiei şi Jandarmeriei să intensifice controalele în zonele aglomerate, fiind menţionate, în acest sens, locuri cu potenţial de aglomerare precum mall-uri, târguri, dar şi pieţele: Drumul Taberei, Berceni, Vitan, Obor şi Delfinului.„Recomand cetăţenilor să respecte întocmai sfaturile specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, vă rog să respectăm cadrul normativ şi măsurile luate şi de asemenea, vaccinarea pentru propria noastră sănătate şi din solidaritate pentru cei din jur”, a menţionat prefectul Capitalei.

Citește și:

Rata de infectare în București, 12,65 la mie, de 10 ori mai mare decât în urmă cu o lună

VIDEO Ambulanțele stau la coadă în curtea Spitalului Universitar. Nu mai există locuri pentru pacienții COVID

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net