Ipoteză șocantă! Blocul din sectorul 5 a ars de la o țigară?

incendiu-bloc-strada-iordache-nastase.jpg

incendiu, bloc, strada, iordache nastase
Blocul a luat foc duminică dimineață, în jurul orei 3.00
Fotografii: ISU București-Ilfov/Sever Gheorghe
Citeste tot despre: 

Blocul din sectorul 5 a ars de la o țigară? Aceasta este una dintre ipotezele pe care merg pompierii. Se pare că un locatar a aruncat mucul, care a dus la incendierea primei case din vecini.

Au trecut trei zile de la izbucnirea incendiului de proporții din sectorul 5 al Capitalei, dar, deocamdată, nu s-a stabilit de unde a pornit.

Specialișii merg pe mai multe piste, iar una dintre ele ar fi că un locatar din bloc a aruncat țigara fumegândă pe geam direct în curtea vecinului.

Cum acolo nu locuiește nimeni de mult timp, casa a devenit o anexă șubredă cu de toate înăuntru. Astfel că nu a fost greu ca vechiturile să se aprindă.

Iar pompierii au spus încă de la început că focul a pornit de la această proprietate și că a urcat rapid pe fața blocului îmbrăcată cu polistiren.

bloc-ars-casa-vecini.jpg

bloc, ars, casa, vecini
După stingerea focului, blocul a rămas o ruină. Și casele din jur au ars
”O manifestare violentă a incendiului pe fațada blocului până la nivelul mansardei. Incendiul s-a extins către partea centrală, unde jetul de apă nu a reușit să atingă fiecare punct. Au fost mai multe persoane care au fost rănite, în primul rând, doi dintre pompierii care au acționat pentru stingerea incendiului. Mai există și o femeie cu expunere la fum”, a declarat la acel moment Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București.

E distanță de un metru între bloc și curtea vecină

Între bloc și construcțiile învecinate distanța nu depășește un metru, astfel că pompierilor le-a fost extrem de greu să intervină. În plus, hidranții nu aveau presiune și a fost nevoie ca salvatorii să ia legătura cu cei de la Apa Nova.

bloc-poarta-curte-distanta.jpg

bloc, poarta, curte, distanta
Distanța dintre bloc și gardul învecinat este de doar un metru
Mansarda construită din lemn, dar și etajul superior s-au făcut scrum în scurt timp, la fel și anexa de lângă, dar și o casă alăturată. Familia Drăghici care s-a trezit cu imobilul distrus spune că locatarii de la bloc aveau prostul obicei să arunce cu te miri ce pe geam.

”Locatarii aruncau cu orice de la geam”

”Aruncau cu sticle goale, cu oase, cu mucuri de țigară, cu orice. Toate mizeriile aterizau în curtea mea, care se află la nici 10 metri de bloc”, ni s-a plâns Valeria Drăghici, care s-a mutat pe strada Iordache Năstase de 17 ani.

Din 2013, de când blocul a fost ridicat și dat în folosință femeia spune că viața familiei ei a fost un coșmar.

valeria-draghici-casa-arsa.jpg

valeria draghici, casa arsa
Valeria Drăghici este disperată după ce a rămas fără casă
Și unde mai pui că ditamai clădirea construită între case joase a apărut ilegal, fără autorizație de la primărie. Vorbim practic despre un bloc fantomă, care aparține dezvoltatorului Ilie Ioniță, despre care se spune că este un apropiat al clanului Cămătarilor.

Potrivit stirileprotv.ro, acesta a împânzit sectorul 5 de blocuri fără documente, pe mandatul de primar al lui Marian Vanghelie.

Ca să scape repede de apartamente și garsoniere, Ioniță le-a vândut la jumătate din prețul pieței, între 20.000- 40.000 de euro, doar pe bază de antecontract. E posibil ca această clădire să fie demolată și nu se știe ce se va întâmpla cu cele 54 de familii care au locuit aici. Deocamdată, sinistrații au fost cazați de Primăria scetorului 5 în căminele Liceului ”Dumitru Moțoc” și primesc trei mese calde pe zi, plus produse alimentare și de ingienă.

ilie-ionita-dezvoltator-imobiliar-bloc-ars-sectorul-5.jpg

ilie ionita, dezvoltator, imobiliar, sectorul 5
Ilie Ioniță a ridicat sute de apartamente ilegal
 
loading...
Loading...