Incident grav la metrou! O șină s-a rupt lângă stația Pipera

metrou-8951215112.jpg

Trenurile au circulat cu viteză redusă
Foto: Arhivă Click
Citeste tot despre: 

O șină s-a rupt la metrou, lângă stația Pipera, marți (28 mai), pe unde trec zilnic mii de oameni. Trenurile au întârziat zeci de minute, pentru a evita o deraiere. Directorul Metrorex a declarat că nu este o situație extraordinară și că au fost zeci de incidente în subteran, doar în acest an.

Șina s-a fisurat foarte apropae de stația de metrou Pipera, pe Magistrala 2. Un vagon cântăreștre 120 de tone, iar în el sunt 300 de oameni, la orele de vârf. Riscul de deraiere este foarte mare, iar pentru a fi evitat, trenurile au fost nevoite să ruleze cu 5 kilometri pe oră în această zonă, potrivit observator.tv. Echipele tehnice au procedat la consolidarea acesteia și a fost introdusă o restricție de viteză.

„Nu e o diferență extraordinară!”

„Pe primele patru luni ale anului 2018 au fost 33 de defecţiuni, în 2019 - 35, deci, într-adevăr, două în plus. Nu e o diferenţă extraordinară. Categoric că se fac în permanenţă lucrări de intervenţie în funcţie de ce defecţiuni găsim”, a declarat directorul general Metrorex, Dumitru Sodolescu.

Șinele de pe Magistrala 2 ar fi trebuit înlocuit în urmă cu cinci ani. Săptămâna trecută, după ultimele defecțiuni, Ministru Transporturilor a trimis corpul de control la metrou, însă până acum n-a fost publicat niciun rezultat. 

Loading...

Citește și

  • Anul acesta se fac 40 de ani de când Nicoale Ceauşescu a dat în folosinţă metroul bucureştean. Multe dintre staţii sunt construite atunci, altele continuate în anii ce au urmat. Dar cele mai multe au, în prezent, un grad de degradare extrem. Plouă prin pereţi, astfel că tencuiala este jupuită, mucegăită şi, de cele mai multe ori, peroanele băltesc în apă. Imaginile vorbesc de la sine!

  • panou, metrou, magistrala 5, lucrari

    Metroul din Drumul Taberei ”înghite” bani și macină nervii bucureștenilor. În 2012, au început lucrările, iar autoritățile promiseseră că în 2015 sunt gata. Ba chiar, împânziseră zona șantierului cu panouri care anunțau că: ”în 3 ani aici va fi staţia ta de metrou”. Au trecut până acum 7 ani și asistăm la o nouă amânare a termenului de finalizare.