Încep procedurile pentru înlocuirea rețelei de termoficare în București. Câți kilometri vor fi reabilitați

inlocuire-tevi.jpg

260 km de rețea de termoficare vor fi schimbați în următorii ani
260 km de rețea de termoficare vor fi schimbați în următorii ani

Primarul General, Nicușor Dan, a anunţat astăzi, 18 ianuarie, că încep procedurile de înlocuire a reţelei de termoficare din Bucureşti. O parte din lucrări vor fi făcute din fonduri proprii, iar o alta din bani europeni. Iată câți kilometri vor fi reabilitați

”Începem procedurile de înlocuire sistematică a reţelei de termoficare! Este vorba despre 60 km de reţea din fonduri proprii - aproximativ 90 de milioane de euro, iar alţi 200 km îi vom reabilita din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro. Fiind vorba despre un volum foarte mare de lucrări, intenţionăm să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane, cu mai multe companii, astfel încât şantierele să dureze cât mai puţin. Mesajul nostru e că avem nevoie de toate firmele serioase din piaţa românească şi probabil europeană, pentru că va fi o licitaţie internaţională. Vom schimba modul de lucru. Vom plăti la timp. Vom cere fiecăruia dintre constructori să respecte strict graficele de execuţie”, a anunțat Nicușor Dan.

Primăria Capitalei invită la discuţii firmele de construcţii pentru înlocuirea rețelei de termoficare

Edilul a mai explicat că în luna februarie se va organiza o licitaţie de amploare şi că vor începe discuţiile pe marginea caietelor de sarcini, în transparenţă totală.

”Vrem să anticipăm de pe acum problemele care pot să apară şi să le rezolvăm de la nivelul caietelor de sarcini, astfel încât să nu fim în situaţia să ne confruntăm cu aceste probleme în momentul în care suntem cu şantierele începute. De aceea, o să avem marţi, 19 ianuarie, o primă discuţie cu constructorii. O a doua discuţie cu constructorii va avea loc pe 26 ianuarie. Pentru întâlnirea de mâine am chemat opt mari firme de construcţii, toate au confirmat, dar discuţia nu este limitată la aceste opt companii. Atât discuţia de săptămâna aceasta, cât şi discuţia de săptămâna viitoare vor fi deschise pentru firmele serioase de construcţii din Români”, a transmis edilul general.  

Cei care doresc să participe la aceste discuţii sunt rugaţi să trimită un mesaj, mail, telefon, adresă scrisă către Primăria Capitalei, Cabinetul Primarului General şi autoritățile vor face invitaţiile pentru aceste discuţii.

 

Citește și: 

Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6, fără căldură şi apă caldă. Explicația primarului Nicușor Dan

Dispecerat Termoenergetica. Câți oameni sună disperați că mor de frig în casă și nu li se răspunde

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1