Iată noile salvări de 90.000 de euro!

Ultima actualizare:

    Foto: Sever Gheorghe
Foto: Sever Gheorghe

”Uzine de prim-ajutor”. Aşa denumesc salariaţii de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABIF) noile salvări primite ieri. Şoferii şi asistentele au luat în primire, cu aplauze, primele zece maşini din cele 106 cumpărate de Primăria Capitalei.

Cheile au fost puse pe o tavă ţinută de directorul serviciului, Alis Grasu, şi împărţite de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, unui reprezentant al echipajului, care a făcut mândru un pas în faţă. Cele 106 ambulanţe sunt împărţite astfel: 89 de tip B (cu asistentă) pentru acordarea primului ajutor medical calificat sau de urgenţă şi 17 de tip C (cu medic), adevărate laboratoare de terapie intensivă pe roţi. Primele zece maşini sosite ieri sunt din primul tip şi costă aproape 90.000 de euro bucata, dar diferenţa faţă de cele deţinute acum de SABIF este mare, potrivit celor care le-au luat în primire.

Au fost livrate deja 10 ambulanțe. Celelalte 86 vor fi aduse până în vara lui 2019
Au fost livrate deja 10 ambulanțe. Celelalte 86 vor fi aduse până în vara lui 2019

”Targa este mai comodă, poate suporta 210 kilograme, în loc de 170 de kilograme, ca până acum. O altă noutate este faptul că intervenţia şi transportul pacientului vor fi filmate, ambulanţa având acum o cameră în compartimentul din spate”, ne descrie Lia, o asistentă care îşi verifica maşina luată în primire. În dotarea maşinii există, printre altele, un aspirator de secreţii şi aparate ultramoderne pentru interpretarea ritmului cardiac. Vehiculele sunt mult mai uşor de condus, mai silenţioase şi cu motoare mai puternice. ”Maşinile vor intra pe traseu începând de luni, 4 decembrie”, a anunţat primarul Gabriela Firea. 

Cât de gravă este situaţia dotărilor Servicului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov? ”Avem în prezent în dotare 108 maşini, 80 la sută dintre ele având depăşită durata de folosinţă”, a povestit directorul Alis Grasu. Ea a dezvăluit că, în ultimii trei ani, instituţia pe care o conduce a primit o singură salvare nouă.

"Ultima ambulanţă nouă a fost primită acum trei ani", Alis Grasu, manager SABIF
"Ultima ambulanţă nouă a fost primită acum trei ani", Alis Grasu, manager SABIF

După ce şi-a turtit nasul de geamul noilor salvări, Cezarina, o altă asistentă, ne-a arătat şi locul ei de muncă, o bătrână salvare aflată în serviciu de aproape 16 ani. ”Nu-şi arată vârsta pe dinafară, fiindcă am îngrijit-o, săraca de ea. Trebuie să arate bine pentru că este adevărata noastră casă şi blazonul nostru”, adaugă Cezarina.

Maşinile sunt marca Volkswagen, iar valoarea totală a acestui contract este de 8,7 milioane de euro, din care 4,6 milioane de euro provin din dividendele cuvenite Primăriei Capitalei din contractul cu Apa Nova. Celelalte 4,1 milioane de euro provin din bugetul propriu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net