FOTO Mărțișoarele pandemiei. Anul acesta, simbolul primăverii are mască de protecție sau formă de "covid"

7636269-mediafax_foto-andreea_alexandru.jpg

târg de mărțișoare la Muzeul Satului din București 2021
La Muzeul Satului din București, unele mărțișoare „poartă” mască
Foto: Mediafax

Târgurile de mărțișoare din toată țara au fost luate cu asalt, în acest weekend cu vreme frumoasă, de primăvară. Parcă mai mult ca niciodată simțim nevoia să ne „clătim” ochii cu ceva drăguț, vesel. Comercianții nu ne-au dezamăgit nici în acest an, dar, pe lângă micuțe bijuterii în forme de floricele, ghiocei și fluturi, sunt și unele haioase, adaptate pandemiei.

Coadă de aproximativ 50 de metri sâmbătă, la Muzeul Național al Țăranului Român din București, acolo unde are loc un târg de Mărțișor. Pentru a păstra regulile de distanțare, organizatorii au limitat numărul persoanelor prezente simultan în interior. „Vă așteptăm până pe 1 martie inclusiv, între orele 10.00 și 18.00. Biletele de intrare costă 8 lei pentru adulți, 4 lei pentru pensionari și 2 lei pentru elevi, studenți, persoane cu handicap. Intrarea se face prin șoseaua Kiseleff”, au anunțat reprezentanții muzeului.

Cozi pe zeci de metri la intrarea în târguri

id160550_inquam_photos_octav_ganea.jpg

Zeci de oameni au stat la coadă să intre la târgul de mărțișor de la Muzeul Țăranului
Zeci de oameni au stat la coadă să intre la târgul de la Muzeul Țăranului
Foto: Inquam Photos

Un alt târg de mărțișor și-a deschis porțile la Muzeul Satului din Capitală. Acesta funcționează până pe 7 martie, de luni până duminică, între orele 10.00 și 16.30. Și aici s-a format coadă la intrare. Probabil din cauză că primăriile de sector au interzis tarabele stradale, oamenii s-au orientat spre târguri pentru a-și face aprovizionarea. 

Cele mai haioase mărțișoare din pandemie

7636267-mediafax_foto-andreea_alexandru.jpg

Mărțișoare sub formă de oițe cu mască
Mărțișoare sub formă de oițe cu mască
Foto: Mediafax

Ca în fiecare an, meșteri populari și artiști plastici și-au expus creațiile, care mai de care mai colorate, mai vesele, mai simpatice. Gășești cerceluși, broșe, pandantive din tot felul de materiale și forme. Multe înfățișează inimioare, animăluțe, ghiocei și fluturași, simboluri ale primăverii. Dar, printre ele, găsești și mărțișoare adaptate pandemiei, care „poartă” mască de protecție sau te duc cu gândul la „coviduțul” care ne-a dat viețile peste cap.  Prețurile pornesc de la 1leu și ajung la 10-20 de lei.

id160545_inquam_photos_octav_ganea.jpg

târg de mărțișoare la Muzeul Țăranului din București 2021
Prețurile sunt pentru toate buzunarele
Foto: Inquam Photos

muzeul-taranului2.jpg

Mărțișoare colorate la târgul de la Muzeul Țăranului Român
Mărțișoare colorate la târgul de la Muzeul Țăranului Român
Foto: Facebook
Loading...
 
 

Citește și

  • Mirela Harris şi Adrian Haiduc sunt doi designeri românia stabiliţi în SUA, care au realizat elui Mai lung Mărţişor din Lume. Recordul lor a fost omologat de World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a anunţat pe site-ul oficial, www.wolrdrecordsacademy.org.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1