Ia viza de flotant, neamule! Costă până la 300 de euro

Ultima actualizare:

    Mulţi părinţi îşi pun  acum vize de  flontat pe buletine
Mulţi părinţi îşi pun acum vize de flontat pe buletine

Afacerea vizelor de flotant e în floare. Mulţi români şi-au scos ofertele la mezat, iar Internetul este plin de astfel de anunţuri. Pentru sume care încep de la 60 de euro şi ajung la 300 de euro, poţi avea domiciliul în orice colţ al Capitalei.

Nu poţi să-ţi înscrii copilul la orice şcoală, ci doar la cea de care aparţii. Acest criteriu este valabil de trei ani încoace. Părinţii, însă, nu sunt de acord cu asta şi vânează în continuare cele mai bune unităţi de învăţământ. Şi cum legea nu se mai schimbă, s-a inventat o metodă de a o fenta. Viza de flotant. Dacă au pe cineva care locuieşte cu acte în zona şcolii ţintite şi sunt luaţi în spaţiu, problema e ca şi rezolvată. Aşa s-a născut afacerea vizelor.

”Ofer viză de flontat sectorul 1, pentru Liceul Cervantes” sau ”Ofer viză flotant pentru înscriere la Şcoala 5, din Piaţa Amzei”. Astfel de anunţuri sunt gârlă şi acoperă toată Capitala. Şi în alte oraşe ale ţării există oameni care sunt gata să le facă străinilor buletin pe adresa lor. Şi cu cât zona este mai de fiţe, cu atât preţul urcă. Spre exemplu, cei care stau în buricul Bucureştiului cer pentru o viză temporară, de 6 luni, 300 de euro, în timp ce persoanele care locuiesc în cartiere precum Drumul Taberei sau Militari mai lasă la preţ.

”Trebuie să completaţi un formular, să achitaţi taxa de timbru de 5 lei şi să aduceţi copie după buletin. Ne vedem mâine la evidenţa populaţiei şi rezolvăm problema imediat. La urgenţă viza e gata în două zile, altfel aşteptaţi şapte zile. Nu vă faceţi probleme, că oamenii de acolo sunt drăguţi şi nu ne pun beţe-n roate. Am mai ajutat şi alte persoane ca să-şi poată înscrie copiii la şcolile 117 şi 159. Totul vă costă 100 de euro”, ne-a spus Elena Tudorache, în momentul în care ne-am arătat interesaţi de anunţul său.

Mulţi părinţi îşi pun  acum vize de  flontat pe buletine
Mulţi părinţi îşi pun acum vize de flontat pe buletine

Domnul Costescu şi-a scos adresa la mezat la cererea copiilor săi contra sumei de 150 de euro. ”Copiii au văzut că se caută vizele astea şi au zis să luăm şi noi un ban. Avem apartamentul lângă ASE. Ne înţelegem la preţ, important este să rezolvaţi problema”, ne-a mărturisit bărbatul.

Şi nu e de mirare că se întâmplă astfel de lucruri. Legea nu impune ca la o adresă să apară un anumit număr de persoane. Într-un apartament din Iaşi, spre exemplu, figurează cu domiciliul 200 de persoane.

Oferta pentru Piaţa Amzei  se ridică la 150 de euro
Oferta pentru Piaţa Amzei se ridică la 150 de euro

«În luna februarie sunt luaţi în spaţiu cu 15% mai mulţi oameni»

În ultimii trei ani, numărul de vize de flotant creşte în luna februarie, atunci când încep înscrierile la şcoli. La fel s-a întâmplat şi în 2015. ”Vorbim despre o creştere de 15% faţă de oricare altă lună din an. Se lucrează la modificarea Legii 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români. Există probleme în acest sens, au fost şi petiţii. Mai ales cu cetăţenii moldoveni, care sunt luaţi în spaţiu foarte uşor”, ne-au declarat surse din cadrul  Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei din Capitală.

Pentru alte cartiere  preţurile sunt mai mici şi  pornesc de la 60 de euro
Pentru alte cartiere preţurile sunt mai mici şi pornesc de la 60 de euro

De luni încep înscrierile la şcoală

Prima etapă a înscrierilor pentru grupa pregătitoare şi clasa I începe luni, 23 februarie. Atunci, unităţile de învăţământ vor afişa circumscripţiile şcolare şi numărul de clase. Până în 13 martie, părinţii pot depune dosarele, iar între 16 şi 20 martie va avea loc repartizarea elevilor.

În 20 şi 21 martie se afişează candidaţii înscrişi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi. În 23 martie începe a doua etapă de înscriere în învăţământul primar.

Pentru Liceul Cervantes  viza costă 300 de euro
Pentru Liceul Cervantes viza costă 300 de euro

Părinţii dau bani,  doar să ştie că  micuţii loc apucă  un loc la o şcoală  de elită
Părinţii dau bani, doar să ştie că micuţii loc apucă un loc la o şcoală de elită

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net