Gabriela Firea, o nouă metodă de testare a bucureștenilor. Pe ce vrea să dea 4,2 milioane de lei

primarul-caitalei-gabriela-firea.jpg

Gabriela Firea a anunțat că va cumpăra cu 4,2 milioane de lei un computer tomograf mobil cu care-i va testa pe bucureșteni de coronavirus
Primarul Capitalei, Gabriela Firea
Foto: adevarul.ro

Primarul Capitalei Gabriela Firea a găsit o nouă metodă de testare a bucureștenilor. Va cumpăra un computer tomograf (CT) cu un modul de inteligenţă artificială capabil să depisteze cazurile de infectare cu coronavirus. Aparatul poate realiza câteva sute de teste pe zi, după cum spun autoritățile locale și va costa 4,2 milioane de lei.

 

Reprezentanții Primăriei Capitalei au anunțat că achiziționează 25 de ventilatoare mecanice și un ansamblu mobil CT, capabil să depisteze sute de cazuri zilnic de infectare cu noul coronavirus.

Decizia a fost luată în cadrul Consiliului General al Municipiului București, care s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a vota propunerea vedintă din partea primarului.

Astfel, au fost redistribuite sume de bani la bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, care va cumpăra echipamentele medicale.

Gabriela Firea, o nouă metodă de testare a bucureștenilor. Pe ce vrea să dea 4,2 milioane de lei

computer-tomograf-testare-coroonavirus.jpg

Computerul tomograf va realiza câteva sute de testări de coronavirus pe zi
Computerul tomograf va realiza câteva sute de testări de coronavirus pe zi

“Primăria Capitalei, prin instituţiile şi direcţiile din subordine, acţionează constant pentru protejarea bucureştenilor şi pentru completarea sau modernizarea dotărilor unităţilor medicale implicate în lupta de combatere a coronavirusului. Vom achiziţiona de urgenţă 25 de ventilatoare și un ansamblu mobil CT dotat cu un modul de inteligenţă artificială capabil să depisteze cazurile de infectare cu noul coronavirus. Acest aparat ultraperformant este capabil să realizeze câteva sute de teste pe zi”, a explicat Gabriela Firea.

Computerul tomograf va testa sute de bucureșteni într-o zi

Dar cum funcționează computerul tomograf? Potrivit autorităților, coronavirusul va fi depistat de aparat în urma unei tomografii computerizate la plămâni, iar apoi, cu ajutorul unui soft special, datele vor fi analizate și rezultatul se va da repede.

Ansamblul mobil de CT, cu modul de inteligență artificială, costă 4.200.000 lei, iar cele 25 de ventilatoare mecanice, 4.875.000 lei. În aceeași ședință de consiliu, s-a decis să se cumpere 3.000 de teste de tip RT-PCR pentru a verifica dacă angajații din Primăăria Capitalei au sau nu COVID-19.

10.500 de bucureșteni ar fi trebui să intre într-un program de testare cu kit-uri rapide, în fața blocurilor, însă Institutul Național de Statistică, care trebuia să realizeze eșantionul s-a retras din proiect. Reprezentanții instituției au spus că nu au instrumentele necesare pentru a furniza un eșantion reprezentantiv în acest scop.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/totul-despre-testarea-bucurestenilor-cetatenii-vor-fi-chemati-fata-blocului

https://www.click.ro/news/national/testul-simplu-de-facut-acasa-pentru-vedea-daca-aveti-coronavirus

https://www.click.ro/news/national/noi-reguli-de-testare-pentru-covid-19-au-fost-incluse-lista-celor-testati-persoanele

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...