Gabriela Firea are un nou proiect! Parcul Unirii ar putea deveni Parcul Teoctist Patriarhul

Ultima actualizare:

    Gabriela FIrea este hotărâtă să schimbe denumnirea Parcului Unirii Foto: Inquam Photos
Gabriela FIrea este hotărâtă să schimbe denumnirea Parcului Unirii Foto: Inquam Photos

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, pare să se concentreze asupra amănuntelor în ultima perioadă. Ultima idee care o macină este schimbarea denumirii Parcului Unirii în Parcul Teoctist Patriarhul. Se pare că această problemă este una arzătoare pentru Gabriela Firea întrucât propunerea ar putea fi discutată în cadrul şedinţei Consiliului General de pe 18 decembrie. Octavian Berceanu, consilier USR, a fost cel care a scris pe pagina personală de Facebook despre intenţia primarului de a schimba denumirea parcului.

Consilierul USR, Octavian Berceanu, a scris pe pagina personală de Facebook despre intenţia Gabrielei Firea de a schimba denumirea Parcului Unirii în Parcul Teoctist Patriarhul. Potrivit acestuia, propunerea urmează să fie dezbătută în cadrul Consiliului General care va avea loc în data de miercuri, 18 decembrie.

”Un motiv care ne determină să propunem schimbarea denumirii din ”Parcul Unirii” în Parcul Teoctist Patriarhul este supra-atribuirea atributului ”Unirii” atat parcului situat în piața cu același nume, fântânii cântătoare devenită obiectiv turistic, apoi magazinului care domină perspectiva spre Est, cât și celor două stații de metrou, precum și a bulevardului limitrof, fapt de natură să inducă o oarecare confuzie la nivelul turiștilor și al celor aflați în căutarea unei adrese în acest vast perimetru”, se arată în expunerea de motive a proiectului prezent pe 18 decembrie pe ordinea de zi a sedinței CGMB, potrivit Hotnews.

Parcul Herăstrău a devenit parcul Regele Mihai

Gabriela Firea este obişnuită cu redenumirea parcurilor, căci Parcul Unirii nu este primul pe care l-ar reboteza. În urmă cu doi ani, parcul Herăstrău a devenit Parcul Regele Mihai în urma unui proiect aprovat cu 39 de voturi pentru şi 12 abţineri. Gabriela Firea a motivat atunci schimbarea numelui prin faptul că suprafaţa de teren pe care se află parcul a fost donată de către Casa Regală. „Există o simbolistică deosebită. Această suprafaţă a fost donată chiar de Casa Regală şi cred că, având în vedere că în acea zonă se află şi Palatul Elisabeta, este o opţiune foarte potrivită şi care nu va stârni un val de nemulţumire”, declara Gabriela Firea, la începutul şedinţei de consiliu din 19 decembrie 2017.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net