FOTO Forfotă în Centrul Vechi, după ce terasele s-au deschis la miezul nopții

centrul_vechi.jpg

centrul vechi aglomeratie 1 iunie
Cum calendarul a arătat 1 iunie, străzile din Centrul Vechi au prins din nou viață
foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Oamenii dornici de distracție și relaxare și-au făcut rezervare cu câteva zile înainte de 1 iunie pentru a fi siguri că prind loc la masă, și-au luat la ei măștile de protecție și gelul dezinfectant și au pornit spre Centrul Vechi, acolo unde s-au deschis terasele chiar la miezul nopții, imdiat ce calendarele au arătat prima zi de vară, ce anul acesta coincide cu dispariția unora dintre restricțiile impuse de pandemia de coronavirus.

Cea mai cunoscută zonă de distracție din Capitală s-a reanimat după aproape trei luni de liniște, timp în care localurile au fost închise. În noaptea de duminică spre luni, 1 iunie, tinerii au ieșit din casă dornici să socializeze cu prietenii și să bea ceva la terasă.

centrul_vechi_1_iunie.jpg

centrul vechi politisti si clienti 1 iunie
Centrul Vechi, reanimat când ceasul a bătut 12 noaptea, în 1 iunie
foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Muzica a răsunat în difuzoare, iar măștile au fost împărțite la intrare celor care nu au avut. Proprietarii localurilor s-au pregătit încă de când autoritățile au anunțat că le dau voie să repornească afacerile și au înțeles că trebuie să schimbe regulile "jocului", astfel încât, printre altele, au acceptat că trebuie să pună mesele la distanță mai mare decât până acum și astfel să aibă mai puțini clienți.

cozi_centrul_vechi.jpg

cozi centrul vechi 1 iunie
S-au format și cozi la intrarea în localuri
foto: captură video Pro Tv

Mesele s-au dezinfectat după fiecare grup sau client, iar personalul nu mai poate umbla fără mască și mănuși.

centrul_vechi_aglomeratie_1_iunie.jpg

centrul vechi aglomeratie 1 iunie
Petrecăreții s-au întors pe străzile din Centrul Vechi
foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ce au anunțat autoritățile despre redeschiderea teraselor

"La intrare se va face un triaj observaţional, iar accesul clienţilor cu simptome vizibile de infecţie respiratorie va fi interzis. Operatorii economici din sectorul alimentaţiei publice se vor asigura că la intrare şi la grupurile sanitare există dispozitive cu produse biocide avizate, necesare dezinfectării mâinilor clienţilor, precum şi informarea acestora cu privire la modul de utilizare. Se recomandă stabilirea de circuite cu sens unic ce trebuie parcurse de clienţi în interiorul terasei, astfel încât să se minimizeze contactele între clienţi (exemplu: înspre şi dinspre toaletă)", a anunţat Ministerul Economiei. 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1