Fiica unei paciente de la ”Matei Balș” a dus o aerotermă cu acceptul spitalului: ”Mama mi-a spus că îi e frig”

Ultima actualizare:

    Incendiul a izbucnit pe 29 ianuarie, la Pavilionul 5foto: Inquam Photos
Incendiul a izbucnit pe 29 ianuarie, la Pavilionul 5foto: Inquam Photos

Mihaela Tanase, fiica unei paciente internate la Institutul ”Matei Balș”, chiar în clădirea care a ars în incendiul de vineri dimineață, a declarat pentru G4Media.ro că în urmă cu o săptămână a adus în salonul acesteia o aerotermă, cu acceptul reprezentanților spitalului. ”Aeroterma a fost folosită, mi-a spus mama mea după ce am dus-o”, a mai spus femeia.

Potrivit primelor informații din anchetă, o primă ipoteză privind cauza incendiului este utilizarea unei aeroterme. Folosirea acestor aparate în saloanele de Terapie Intensivă este extrem de periculoasă, pentru că ele pot duce la apariția unor scurt-circuite, iar oxigenul în abundență generat de aparatele de la ATI favorizează apariția exploziilor și propagarea rapidă a flăcărilor.

”Săptămâna trecută, marți, mama mi-a spus că îi este foarte frig. Am cerut acceptul reprezentanților spitalului să duc o aerotermă, am primit acceptul și am dus-o”, a spus Mihaela Tănase. Întrebată de reporterul G4Media.ro cine anume i-a dat acceptul, ea spus că nu mai știe ce reprezentant al spitalului.

”Aeroterma a fost folosită, mi-a spus mama mea după ce am dus-o”, a mai spus femeia.

Pacienta era internată la etajul 3 al clădirii care a ars. După incendiu, ea a fost mutată mai întâi la Spitalul Witting și apoi la Spitalul Militar.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: ”Nu au existat probleme cu căldura la Matei Balș”

După ce în spațiul public au apărut informații că incendiul de la Matei Balș, în urma căruia au murit patru persoane, ar fi izbucnit din cauza unei aeroterme, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a avut o primă reacție în acest sens.

Nicușor Dan susține că, în ultima săptămână, la Institutul Matei Balș nu au fost probleme cu încălzirea.

„Am văzut o speculație de presă. Vreau să fiu foarte clar.

În ultima săptămână, deci inclusiv în noaptea asta, nu au existat probleme de căldură la Matei Balș și nici la blocurile din jur”, a declarat Nicușor Dan, vineri.

Citește și:

Incendiu la ”Matei Balș”. Toni Grecu, printre pacienții evacuați. Ce spune soția umoristului

Cinci morți în incendiul de la Institutul ”Matei Balș”

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID. Trei persoane au murit carbonizate, a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat, iar a cincea victimă a fost găsită carbonizată în baie, la câteva ore după incendiu.

Ministrul Vlad Voiculescu se află la spital, alături de Raed Arafat, care a spus că nu vrea să speculeze asupra cauzelor incendiului, urmând ca ancheta să stabilească ce s-a întâmplat.

Toți pacienții din pavilionul 5, peste 100, au fost evacuați, fiind declanșat planul roșu de intervenție. Aceștia au fost preluați de alte unități din București sau internați în alte pavilioane de la Matei Balș. Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net