Fenomen ciudat în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei. Apa din lac a devenit de culoarea sângelui

poza_ior.jpg

Lacul IOR
Apa din Lacul IOR a devenit de culoare roșie
Citeste tot despre: 

Minune sau fenomen științific. De câteva zile apa din Lacul IOR situat în sectorul 3, cel mai mare lac natural din parcurile bucureștene a devenit roșie ca sângele. Copiii se uită amuzați și fac tot felul de scenarii, adulții se întrec în explicații iar bătrânii își fac cruce. Un lucru este sigur: deocamdată nimeni nu știe ce s-a întâmplat

Oamenii care se plimbă prin uriașul parc se uită, se minunează și pleacă mai departe. Încearcă să stea cât mai departe de apa sângerie.”Nu am mai pomenit așa ceva de 50 de ani de când vin prin parcul ăsta. Cred că este pedeapsă de la Dumnezeu că ne-am înrăit și nu putem să fim mai buni. Eu îmi țin nepoții departe de apă că roșeața asta cine știe ce rele aduce”, spune tanti Valeria uimită de apă. Pe mal, mai mulți copii de-o șchioapă dau cu pietre în apă și fac scenarii ca în filme.”Dacă trezim un monstru sau iese o arătare. Adu pietre mai mari să ajungă în adâncuri”, spune Edi de 9 ani către ceilalți.

 

Specialiștii analizează apa la cererea primăriei sectorului 3

 

”La IOR, unde este lac natural așa ceva nu s-a mai întâmplat. Reprezentanții primăriei sectorului 3 au contactat instituțiile abilitate, au cerut analize ale apei și stabilirea cauzelor. Au primit o parte din răspunsuri: nivelul de oxigen, săruri este ok, viețuitoare, oești și rațe nu au murit. Acum, se fac analize mai aprofundate pentru a se stabili ce s-a întâmplat de a apărut acest fenomen. Există mai multe ipoteze iar răspunsul o să îl avem săptămâna viitoare. Se pare, că au apărut niște microarganisme vegetale, din clasa algelor. Pe vremuri în zonă a fost o cărămidărie și s-ar putea să aibă o legătură” ne-a declarat în exclusivitate Bogdan Cotigă șeful Serviciului Comunicare de la primăria sectorului 3.

 

Povestea Parcului și a lacului IOR

 

”IOR cuprinde, de fapt, două parcuri: Alexandru Ioan Cuza și Titan (n.r.- denumit și Parcul Artelor), între acestea aflându-se podul Liviu Rebreanu. Amenajarea parcului a început în anul 1965, soarta IOR-ului fiind decisă de conducerea Raionului “Tudor Vladimirescu” (n.r.- denumirea de atunci a sectorului 3). Primii copaci au fost sădiți de muncitorii din întreprinderile  “IOR”, “Flacăra Roșie”, “Crinul” și “23 August”, dar și de elevii și profesorii din școlile aflate în zonă. Un aspect mai puțin cunoscut este acela că Parcul IOR a fost amenajat după modelul parizian, pe locul unei fabrici de cărămidă ce fusese dezafectată în 1965. În locul unde se află în prezent statuia lui Alexandru Ioan Cuza, la intrarea principală în parc, se înălța hornul de peste 40 de metri al fabricii, demolat în 1970”, potrivit dezvăluitorul.ro.

 

 

 

Citiți și

 

Trupul neînsuflețit al unui bărbat, descoperit în lacul Parcului IOR

 

Absolventă de Farmacie, înecată în lacul din IOR

Loading...
 
 

Citește și

  • Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3, a aprobat toate autorizaţiile de construcţie şi s-a ocupat personal de proiectul pentru mall-ul care va înghiţi jumătate din Parcul IOR. Asta după ce Traian Băsescu şi Adriean Videanu au semnat în calitate de primari documentele de retrocedare ale bazei Spartac. Afacerea a fost lansată încă din 2004, prin intermediul unor octogenari şi septuagenari care au revendicat terenurile. După tranzacţii succesive, acestea au ajuns la fonduri de investiţii de prin Luxemburg.

  • Zeci de jandarmi, poliţişti şi pompieri au sosit la faţa locului

    Bucureştenii care au ieşit azi în parc, sperând la o plimbare liniştită, au avut parte de un „spectacol” sumbru. Zeci de poliţişti, pompieri, jandarmi şi medici au pornit într-o adevărată cursă contra-cronometru pentru salvarea vieţii unui bărbat care se aruncase în lac.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1