Fac şosea mare, dar le dărâmă casele

Ultima actualizare:
Tanti Elena locuiește  de 50 de ani  în această casă
Tanti Elena locuiește de 50 de ani în această casă

Unii râd de bucurie, alţii plâng de supărare. Vorbim despre cei care locuiesc pe strada Prelungirea Ghencea, din sectorul 6. Autorităţile au anunţat că anul acesta vor începe lucrările, dar pentru asta este nevoie de exproprieri.

Prelungirea Ghencea e o arteră sufocată mai tot timpul de maşini. Se circulă bară la bară atât seara, cât şi dimineaţa. Asta se întâmplă de câţiva ani încoace, de când cartierul s-a extins până la ieşirea din Capitală, spre Domneşti. Blocurile noi, dar şi vilele au apărut ca ciupercile după ploaie şi în urma lor a venit şi necazul. Zona s-a transformat într-un adevărat furnicar, iar cele două benzi, câte una pe sens, nu mai sunt de nici un ajutor.

George Chirigiu are  la stradă un magazin
George Chirigiu are la stradă un magazin

Din 2007, Primăria Capitalei a tot promis că va lărgi strada la patru benzi şi iată că acum s-au alocat şi banii: 70 de milioane de lei. Problema o reprezintă, însă, exproprierile. Toţi bucureştenii care au case sau afaceri la şosea trebuie să accepte că vor rămâne fără 4 metri din teren. Unii strâmbă din nas, pentru că asta ar însemna şi dărâmarea a jumătate din clădiri. ”Fără 200 €/ mp nu sunt de acord să fiu expropriat. Rămân fără jumătate din magazin”, ne-a mărturisit George Chirigiu, 29 de ani, care are un centru de biciclete pe Prelungirea Ghencea, nr. 29. Tanti Elena stă de 50 de ani la nr. 21. Pe lângă casa bătrânească în care locuieşte are şi un spaţiu comercial închiriat.


    George Chirigiu are  la stradă un magazin Foto: Dorin Constanda
George Chirigiu are la stradă un magazin Foto: Dorin Constanda

După măsurătorile autorităţilor, acesta ar trebui ras cât mai repede, iar ea ar rămâne cu jumătate din curte. “Am primit notificare de la primărie. Nepoata mea s-a dus să se intereseze. Nu pot veni peste noi cu buldozerele aşa uşor”, crede femeia de 80 de ani. Autorităţile vor să se apuce de treabă din septembrie. Ca să poată lărgi drumul, Primăria Capitalei va cumpăra 13.000 mp de teren şi 4.000 mp de clădiri, pentru care va plăti 19 milioane de lei. Vor fi despăgubiţi 200 de proprietari, cu sume între 170 € şi 214.000 €. Problema e că 48 dintre cei care au terenuri sunt proprietari necunoscuţi.

Click! spune

În proiect, Prelungirea Ghencea va avea două benzi pe sens, trotuare şi piste de biciclete de la intersecţia cu str. Braşov şi până la Şoseaua de Centură, pe o distanţă de 3,5 km. Ca să fluidizeze traficul cu adevărat, la intrarea în Domneşti, Compania Naţională de Autostrăzi vrea să construiască din 2017 un pasaj suprateran.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net