Dezvăluirile Click! i-au pus pe jar! Iată ce măsuri au luat şefii de la Spitalul Fundeni

Ultima actualizare:

     Directori ai Institutului Fundeni, cercetați pentru mităfoto: Click!
Directori ai Institutului Fundeni, cercetați pentru mităfoto: Click!

Mărturiile mămicilor care îi incriminează pe medicii de la Spitalul Fundeni că fac economie de materiale sanitare şi nu respectă normele de igienă au grăbit lucrările de renovare ale grupurilor sanitare aflate în paragină. Dezvăluirile făcute de părinţi ziarului nostru, potrivit cărora copiii sunt puşi să urineze în sticle de apă sau de suc, au făcut ca lucrurile să intre în normalitate, iar Click! vă prezintă cum arată băile micuţilor suferinzi şi recipientele speciale pentru analize.

Lucrurile nu se schimbă peste noapte, dar la Institutul Clinic Fundeni s-au luat măsuri în timp record. După ce Click! v-a prezentat pe larg în articolul de joi (2 iunie) cum copiilor blonavi de leucemie, internaţi la secţa de pediatrie, nu li se respectă intimitatea şi sunt puşi să urineze în sticle de plastic, de faţă cu alţi pacienţi, conducerea institutului a schimbat foaia.

Medicii au dat vina pe părinţii bolnavilor

De altfel, managerul unităţii sanitare, conf. dr. Carmen Orban anunţase o anchetă internă, în urma căreia li s-a interzis părinţilor să mai strângă urina copiilor. Deşi Click! v-a arătat în imagini sticlele cu pricina în băile secţiei, reprezentanţii spitalului susţin că nu au găsit nici urmă de aşa ceva. "La vizitele de evaluare a respectării condiţiilor igienico-sanitare în secţiile de pediatrie în perioada ianuarie-mai 2015 nu s-au găsit în grupurile sanitare sticle de tip alimentar în care să fie stocată urina pacienţilor. 

Din ancheta internă a reieşit faptul că mai multe mame, din proprie iniţiativă, au colectat urina copiilor în recipiente de tip alimentar pentru că au considerat că pacienţii ar fi avut probleme ( nu urinează sau au avut în antecedente episoade de hematurie - n.r. sânge în urină), dar acest lucru nu reprezintă o practică curentă", ne-au transmis medicii de la Institutul Fundeni.

Cadrele medicale le-au interzis părinţilor copiilor bolnavi să mai colecteze urina, iar în cazul în care se recomandă analiza acestor probe, ele vor fi strânse în recipiente gradate cu capac. Asistenta de salon a primit sarcina de a nota orice ale modificări survenite şi de a informa medicul curant. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net