Descoperă cu familia muzeele din Capitală!

Ultima actualizare:

    Muzeul AntipaFotografii: click!
Muzeul AntipaFotografii: click!

Bucureştiul oferă locuri fascinante pentru întreaga familie. O vizită făcută la Muzeul Antipa, la Muzeul de Geologie, la Observatorul Astronomic sau la Orăşelul Cunoaşterii poate crea dependenţă. Una bună, a cunoaşterii, a informaţiilor noi, dar şi a timpului de calitate petrecut alături de cei dragi.

Muzeul Antipa se află pe locul cinci în topul celor mai frumoase muzee de istorie naturală din Europa. Acesta deţine una dintre cele mai valoroase şi mai diverse colecţii ştiinţifice din România, alcătuită din peste două milioane de vertebrate şi nevertebrate (piese zoologice, paleontologice, de geologie-mineralogie şi etnografie mondială, unele unicat la nivel mondial), în ipostazele în care le întâlnim în natură, într-un mediu recreat care îl imită perfect pe cel natural. A fost înfiinţat în 1834, iar din 1908 funcţionează în sediul actual din Piaţa Victoriei.În muzeu se află expus singurul schelet întreg al unuia dintre cele mai mari mamifere care au existat vreodată, înrudit cu elefantul, şi anume Deinotherium gigantissimum (specie dispărută acum 2,5 milioane de ani), descoperit în judeţul Vaslui, în anul 1894, de către geologul Grigore Ştefănescu.

Din 2011, muzeul a fost dotat cu tehnologie modernă şi a suferit o transformare totală (cinci săli pentru proiectarea de documentare, 66 de infotouch-uri, proiecţii 3D, plasme şi sisteme interactive de prezentare a exponatelor, săli multimedia şi spaţii amenajate ca laboratoare destinate demonstraţiilor şi experimentelor ştiinţifice la care vizitatorii pot asista. În afara expoziţiei permanente, muzeul găzduieşte periodic şi expoziţii temporare pe diverse tematici.

Orăşelul Cunoaşterii
Orăşelul Cunoaşterii

Un alt ”popas” pe care trebuie să-l faceţi neapărat cu cei mici este la primul muzeu interactiv pentru copii din România, Orăşelul Cunoaşterii. Situat în sectorul 1, acesta cuprinde peste 80 de exponate-joc cu apă, aer, energie electrică, magneţi, jocuri optice şi senzoriale, echilibru şi angrenaje de roţi dinţate, etc. Fiecare zonă are grupate laboratoare pentru experimente din domenile: fizică, matematică, logică, ecologie etc.

Observatorul Astronomic
Observatorul Astronomic

Dacă aveţi un puşti pasionat de astronomie sau dacă pur şi simplu vreţi să-i oferiţi o experienţă inedită de învăţare, puteţi merge la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Copiii vor fi încântaţi să observe astrele prin lunetele de pe terasa observatorului şi să afle răspunsurile la toate „de ce-urile” legate de stele. Pentru copiii şi tinerii cu spirit intreprinzător nimic nu ar fi mai potrivit decât o vizită la Muzeul Băncii Naţionale a României, situat pe str. Doamnei, acolo unde pot afla detalii inedite despre cele mai vechi colecţii numismatice, despre etapele parcurse de moneda naţională de-a lungul istoriei şi informaţii despre aur.

Programul de promovare a patrimoniului turistic „Destination: Bucharest” este desfăşurat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net