Demolare la Piața Sudului. Primăria pune la pământ 55 de buticuri

demolare1.jpg

demolare buticuri piata sudului, daniel baluta, primaria sectorului 4, comercianti piata sudului, chioscuri ilegale, chioscuri fara autorizatie
Buldozerele au pus la pământ toate cele 55 de buticuri (foto: Dorin Constanda)

Acțiune în forță a Primăriei sectorului 4, la început de an, În Piața Sudului. Un număr de 55 de chioșcuri, ridicate fără autorizație chiar de Administrația Piețelor, au fost demolate azi cu buldozerele angajaților ADP. Edilii îi vor muta pe toți comercianții într-o singură hală, autorizată.

Acțiunea de azi vine pe fondul unei anchete interne realizate de actualul primar interimar al sectorului 4, Daniel Băluță, la nivelul Administrației Piețelor din sector. În urma auditului s-a constatat că societatea care administra piețele din sector a închiriat unor mici întreprinzători mai multe spații comerciale ridicate fără autorizație. Însăși conducerea Administrației a încălcat legea, percepând chirii în mod ilegal, pentru spații comerciale care nu existau în evidențele primăriei. În acte, aceste chioșcuri erau trecute drept „tarabe” din Piața Sudului, pentru a crea impresia că tarifele sunt încasate conform legilor. În urma acestei anchete, actualul edil al sectorului 4, Daniel Băluță, a decis demiterea șefului piețelor, Ștefan Florescu, și deschiderea unui proces în instanță pentru săvârșirea de fapte penale. Totodată, comercianții de aici au fost înștiințați în decembrie 2015 că la începutul acestui an spațiile în care își desfășurau până acum activitatea vor fi demolate, iar ei vor fi relocați.

Oamenii care au plăteau chirii lunare de până la 1.500 de lei pentru un chioșculeț de 2-3 metri pătrați n-au fost deloc de acord cu decizia primăriei de a le muta „sediile”. Ei spun că hala în care vor fi puși să-și vândă marfa nu are vad, precum buticurile lor.

tarabe_piata_sudului.jpg

demolare buticuri piata sudului, daniel baluta, primaria sectorului 4, comercianti piata sudului, chioscuri ilegale, chioscuri fara autorizatie
Așa arătau chioșcurile înainte de demolare (foto: Sever Gheorghe)
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1