Cum vom circula cu metroul după 15 mai. Ce măsură a pregătit Metrorex

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

Mai este puțin timp până când vom ieși din starea de urgență, iar o parte din restricții vor fi ridicate de autorități. Astfel, se așteaptă ca și transportul în comun, inclusiv cel cu metroul să se aglomereze. Metrorex a anunțat că folosi toate trenurile disponibile, astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, joi, că instituţiile statului au obligaţia să vină "cu un set de reguli pentru tot ceea ce înseamnă transportul public, fie că vorbim despre cursele speciale, cursele regulate, fie că vorbim despre transportul cu metroul", potrivit Digi 24.

Astfel, potrivit ministrului Transportului, Metrorex va folosi întreaga ”flotă” de trenuri pentru ca timpii de aşteptare în staţii să varieze de la 2-3 minute, în cel mai bun caz, la 6-7 minute, în cel mai pesimist scenariu.

”Mâine (Vineri, nr.), la iniţiativa domnului prim-ministru, vom avea o discuţie clară despre măsurile pe care le vom lua pe fiecare mod de transport în parte, începând cu data de 15 mai. Suntem pregătiţi să luăm măsuri pentru fiecare mod de transport, inclusiv la metrou. Ne-am adresat Ministerului Afacerilor Interne pentru a ne sprijini, pentru că la metrou, mai întâi, trebuie să ne asigurăm că accesul se face în condiţii de siguranţă. În staţii, de asemenea, se păstrează distanţa. Noi venim cu maximum de trenuri posibil în această perioadă, astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute, în funcţie de staţiile Metrorex”, a declarat Lucian Bode în cadrul conferinţei de presă de la uzina Dacia, acolo unde l-a însoţit pe premierul Ludovic Orban într-o vizită de lucru.

Şeful de la Transporturi a precizat că în zilele următoare vor fi anunţate măsurile concrete care urmează să fie luate pentru fiecare mod de transport în parte. În opinia lui, până pe data de 15 mai, Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări în acest sens, care vor fi aplicate de toate statele membre.

"Noi am avut săptămâna trecută o reuniune a Consiliului de miniştri de transporturi din Uniunea Europeană. Toate statele membre au solicitat, la unison, o propunere din partea Comisiei Europene, un set de recomandări, astfel încât toate statele membre să le poată aplica unitar. (...) Credem că, până pe data de 15 mai, Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări pe care le vor aplica toate statele membre", a explicat acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net