Coronavirus România. Metrorex cere companiilor din nordul Capitalei să îşi regândească programul de lucru

Ultima actualizare:

    Metroul poate fi un mijloc de transmitere a infecţiilorfoto: Click!
Metroul poate fi un mijloc de transmitere a infecţiilorfoto: Click!

Creşterea numărului de persoane infectate cu coronavirus din ultimele zile a determinat autorităţile să anunţe măsuri drastice pentru prevenirea extinderii contaminărilor. Metroul bucureştean a fost luat în vizor de reprezentanţii guvernamentali, mai ales că acest mijloc de transport este folosit, zilnic, de mii de oameni. Metrorex a transmis că soluţia ar fi ca firmele din nordul Capitalei să-şi flexibilizeze programul pentru a reduce gradul de aglomeraţie.

O serie de măsuri şi interdicţii au fost impuse, începând de pe 8 martie până la finalul lunii. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă dincadrul Ministerului Afacerilor Interne, a anunţat că au fost interzise până la 31 martie adunările mai mari de 1.000 de persoane pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Iar adunările publice sau private cu mai puţin de o mie de oameni vor fi analizate de la caz la caz, în funcţie de o listă de criterii. Însă oficialul MAI a recunoscut că sunt cazuri în care situaţia nu poate fi controlată pe deplin şi se referea aici la transportul cu metroul. În acest context, el le-a cerut reprezentanţilor Metrorex să vină cu soluții ca să nu existe aglomerările de oameni la metrou la orele de vârf.

Pe de altă parte, reprezentanţii companiei transmit că pentru reducerea aglomeraţiei create la orele de vârf, firmele din nordul Capitalei ar trebui să îşi regândească programul de lucru.

„Noi circulăm cu întreaba flotă şi în această situaţie încercăm să venim cu un set de măsuri suplimentare. Ar fi de ajutor dacă companiile, în special cele din nordul Capitalei, şi-ar regândi programul astfel încât să poată fi redus gradul de aglomeraţie pe magistrala 2 ce deserveşte zona Pipera. Metrorex circulă zilnic cu capacitatea maximă de trenuri. Noi nu putem să restricţionăm accesul cetăţenilor în staţiile de metrou. Vorbim de un flux de până la 18.000 de călători în mediu per staţie zilnic. Anual, cifra ajunge şi la 6 milioane de călători per staţie”, a declarat Mariana Miclăuş, reprezentanta Metrorex, potrivit adevarul.ro.

Raed Arafat le-a recomandat oamenilor să stea departe unii de ceilalți

„Acolo unde sunt persoane multe, cel puțin să încerce să se îndepărteze, să nu fie aproape unul de celălalt. Măsurile pot să fie crescute totuși la nevoie. La acest moment, s-au luat măsurile pe care le-am zis despre adunările publice, private. Nu intrăm încă în alte domenii și alte situații. Acum, considerăm că asta este suficient pentru a limita răspândirea până la un nivel. Dacă se impun alte măsuri, vor fi decise la momentul respectiv”, a completat Arafat.

În România sunt 13 persoane infectate cu virusul periculos din China. Patru dintre acestea au fost deja vindecate, însă 9 sunt încă internate în spital.

Citeşte şi:

Coronavirus România. Informații Oficiale, 8 martie 2020. 13 cazuri de infecţii. Autorităţile iau măsuri istorice

Coronavirus România. OMS recomandă să folosim mai mult cardurile și mai puțin bancnotele

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net