Cine sunt cei 7 copii care au aprins luminițele de Crăciun în sectorul 6

Ultima actualizare:

    Cei 7 prichindei au fost mândri nevoie mare să apese ei butonul care aprinde luminițele de sărbători
Cei 7 prichindei au fost mândri nevoie mare să apese ei butonul care aprinde luminițele de sărbători

Emoții, bucurii și surprize joi seara, la primul târg de Crăciun deschis în Capitală. 7 copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani au apăsat butonul care a aprins luminițele în Parcul Drumul Taberei, transformând târgul într-un decor feeric.

Crăciunul este bucuria tuturor, dar mai ales a celor mici. Astfel că Târgul de Crăciun ”West Side Christmas Market”, din Parcul Drumul Taberei, a fost deschis joi seara de șapte copii. I-a invitat pe scenă și i-a prezentat însuși primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, parcă mai emoționat decât toți cei 7 prichindei la un loc. „Este pentru prima oară când Sectorul 6 are un târg de Crăciun și vă promit că va fi din ce în ce mai bine. În fiecare seară va fi din ce în ce mai bine. Am mari, mari emoții. Avem aici câțiva copii, care sunt copiii noștri, de la DGASPC Sector 6. Eu, ca primar, sunt cel care-i tutelez. Sunt copii foarte, foarte buni, sunt merituoși și am vrut să-i rog pe ei ca în această seară să aprindă luminile în parc, la târgul de Crăciun”, a spus primarul.

Costel este cel mai mic copil care a avut onoarea să deschidă târgul de Crăciun. Nu are părinți. Este crescut de un asistent maternal inimos, astfel că nu-i lipsește căldura unei mame. Maria are 9 ani, iar prietena ei, Gabriela, 10 ani. Amândouă locuiesc într-un apartament de tip familial, iar tutorele lor este chiar primarul. Pentru că le este ca un tată, edilul și-a dorit să le facă o bucurie și să le aibă alături la deschiderea târgului. Cele două fetițe au deschisă procedura de adopție din 2019.

Sara are 10 ani și este o puștoaică talentată la pictură. Urmeză cursuri în domeniu la Conacul Golescu și, încă de la primele clase, a dovedit că este pasionată de artă. Visul Sarei este să ajungă pictoriță. Bogdan (13 ani), Andrei (13 ani) și Iustin (14 ani) sunt campionii la șah ai Sectorului 6. Sunt legitimați la ACS MM Mihail Marin, din Drumul Taberei, iar în această vară au câștigat primele lor medalii de argint într-o competiție oficială națională. Cu toții au primit daruri din partea primăriei și s-au bucurat apoi, alături de restul copiilor sosiți, de atracțiile târgului. S-au plimbat cu trenulețul, s-au dat în carusel, iar zilele următoare vin să încerce și gheța de pe patinoar.


    Cei care nu au certificat verde admiră de la distanță târgul de Crăciun
Cei care nu au certificat verde admiră de la distanță târgul de Crăciun

S-a stat la coadă la mâncare bună

Sute de oameni au luat cu asalt primul târg de Crăciun deschis în Capitală. Au ascultat colinde, au admirat bradul împodobit, și-au făcut poze, dar parcă cel mai mult succes l-a avut mâncarea. S-a stat la coadă la orice, de la pomana porcului, cârnați și jumări, vin fiert și turtă dulce, până la popcorn și vată pe băț. Singurii comercianți care puteau răsufla în voie erau cei care vindeau săpunuri și jucării.  

Târgul din Parcul Drumul Taberei funcționează între orele 12.00-21.00 și va rămâne deschis până pe 26 decembrie. Intrarea este gratuită, însă e nevoie de prezentarea certificatului verde. O zi mai târziu, vineri, 26 noiembrie, s-a deschis și târgul de Crăciun al Primăriei Generale, amenajat în Piața Universității. Alte târguri de Crăciun se deschid sau se vor deschide zilele viitoare în marile orașe ale țării. Peste tot, intrarea este pe baza certificatului verde.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net