Ce se întâmplă acum cu copilul de 9 ani care şi-a ucis bunica. Declaraţiile poliţiştilor

Ultima actualizare:

    Autoritătile investighează crimaFoto: arhiva Click
Autoritătile investighează crimaFoto: arhiva Click

Poliţia Capitalei a anunţat că nu este necesară expertizarea psihiatrică a copilului de 9 ani care şi-a înjunghiat bunica. Anchetatorii l-au audiat pe băiat în prezenţa mamei acestuia şi au încercat să afle cum s-a petrecut tragedia.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au făcut precizări în cazul băiatului de nouă ani care şi-a înjunghiat bunica de 70 de ani, după un conflict legat de timpul petrecut de puşti la calculator.

”Nu este necesară expertizarea psihiatrică a minorului, legea statuând că la această vârstă minorul nu are discernământ”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Capitalei, citaţi de News.ro.

Potrivit acestora, intră în atribuţiile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să se ocupe de consilierea minorului.

Părinţii băiatului sunt divorţaţi, iar tatăl acestuia a declarat că nu l-a mai văzut de şase luni, din cauza unor dispute legate de pensia alimentară cu fosta sa soţie. Bărbatul a mai fost căsătorit şi a fost condamnat pentru violenţe conjugale faţă de prima soţie şi faţă de băiatul din această primă căsnicie.

Copilul de 9 ani şi-a înjunghiat, marţi, 29 mai, bunica în timp ce se aflau amândoi în locuinţa familiei din Bucureşti. Băiatul a sunat apoi la 112 şi a cerut ajutorul. În urma plăgii din zona gâtului, femeia a murit.

Puştiul a fost audiat de poliţişti în prezenţa mamei lui. El le-a declarat anchetatorilor că s-a certat cu bunica lui după ce aceasta i-a luat o componentă de la calculator, ca să-l împiedice să joace un joc. Tot el a mărturisit că în ziua respectivă a refuzat să ia medicamentele care-l ajută de obicei să nu mai fie nervos, „ca să vadă ce se întâmplă”.

Medicamentele la care copilul a făcut referire tratează Deficitul de Atenţie şi Hiperactivitate (ADHD). Băiatul ar fi primit tratamentul de la medicul unui spital din Bucureşti.

Ce înseamnă ADHD - Sindromul hiperkinetic

ADHD debutează înainte de vârsta de 7 ani şi se caracterizează printr-o combinație între hiperactivitate, comportament dezordonat și lipsă de atenție. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net