Ce mesaje au apărut în mall-uri legate de certificatul verde

mall_park_lake.jpg

Fotografie realizată azi, 24 septembrie, în Park Lake
foto: Eugenia Alexandrescu

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

În zonele de food court din mall-uri, atât în interior, cât și exterior, vi se permite accesul doar cu un certificat verde. Certificatul digital COVID-19 este necesar în localitățile cu incidență peste 3 la mie pentru acces în diverse locuri publice.

Testarea anti Covid, vaccinarea sau trecerea prin boală sunt cele trei condiții pe care orice român trebuie să le bifeze dacă dorește să obțină în certificat verde. Acest document este obligatoriu în localitățile unde incidența numărului de cazuri de îmbolnăvire depășește 3 la mia de locuitori și va trebui prezentat de oricine dorește să meargă la restaurant, la piscină, într-un bar sau pub, la un spectacol sau la un film.

mall-certificat-digital.jpg

Fotografie realizată azi, 24 septembrie, în Park Lake
foto: Click!

Iată că în mall-urile bucureștene au fost amplasate deja panouri cu mesaje legate de accesul persoanelor în zona restaurantelor: "Potrivit reglementărilor în vigoare, consumul produselor alimentare și al băuturilor în incinta centrului comercial sau pe terase este permis numai persoanelor care dețin un certificat digital al Uniunii Europene privind Covid-19", se arată pe un panou amplasat în zona restaurantelor, în Park Lake. 

Guvernul a adoptat vineri noi măsuri care se aplică de luni în localitățile cu incidență cuprinsă între 3 și 6 la mie. Acolo, o serie de activități vor fi permise doar persoanelor vaccinate, trecute prin boală în ultimele 6 luni sau testate cu test RT-PCT (nu mai vechi de 72 de ore), respectiv antigen (nu mai vechi de 48 de ore).

Locuri unde se cere certificatul COVID

Concret, trebuie să prezinți certificatul verde COVID-19 care atestă una dintre cele trei situații, dacă vrei să mergi în următoarele locuri:

 • La cinema, concerte sau spectacole. Sălile se ocupă la maximum 50% din capacitate, cu purtarea măștii.
 • La nunți, botezuri. Au voie maximum 200 de persoane la interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp de persoană.
 • La restaurante, cafenele, terase. Acestea pot funcționa în intervalul 5.00 – 2.00, la maximum 50% din capacitate.
 • La baruri, cluburi, discoteci, stadioane, care pot funcționa la maximum 30% din capacitate.
 • În sălile de jocuri și la piscine interioare, care vor funcționa la maximum 50% din capacitate.

Hotărârea a fost deja publicată în Monitorul Oficial, însă autoritățile au dat comercianților răgaz până luni să se organizeze și să-și descarce aplicația mobilă „Check DCC”, prin care pot verifica, pe telefon, certificatele clienților care le trec pragul.

Citește și:

Certificatul COVID nu se mai cere copiilor sub 12 ani. Lista noilor măsuri adoptate azi de Guvern

De luni, mergem la restaurant sau la nuntă cu certificatul COVID. Măsura, criticată de Octavian Jurma

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Certificatul verde Covid poate fi prezentat și în format electronic, de pe telefon

  Certificatul verde Covid a devenit obligatoriu pentru anumite activități economice, în zonele unde incidența trece de 3 la mia de locuitori. Asta înseamnă că atunci când vrem să mergem la mall, la restaurant, la teatru, la concert, practic, la orice adunare publică, este nevoie de acest document. Iată cum și cine-l verifică!

 • vaccinarea obligatorie în românia ar putea deveni lege

  Vaccinarea obligatorie ar putea deveni lege în România pentru anumite categorii profesionale printre care se numără și medicii și profesorii, este ideea promovată de Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu. Acesta din urmă a precizat joi seară că urmează să meargă în Parlament cu un astfel de proiect. Dilema autorităților este legată de faptul că, deocamdată, nu este clar ce se va întâmpla cu persoanele care vor refuza în continuare vaccinarea.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5