Ce buget va avea Bucureștiul în 2018 și cum vrea primăria să cheltuiască banii

Ultima actualizare:

    Gabriela Firea a luat o decizie radicală, care va îngreuna activitatea angajaților Direcției Sociale
Gabriela Firea a luat o decizie radicală, care va îngreuna activitatea angajaților Direcției Sociale

Bucureștiul se bazează pe 1,24 de miliarde de euro în acest an. Cel puțin aceasta este estimarea finanțiștilor Primăriei Capitalei, bazată pe veniturile și cheltuielile prognozate. Municipalitatea a pus pe hârtie tot ce vrea să facă cu acești bani în 2018, însă înainte de a se pune pe treabă trebuie să primească girul Consiliului General. Iată cum vrea primăria să cheltuiască banii din acest an!

Joi, 22 februarie 2018, se discută proiectul de buget al Bucureștiului. În Consiliul General părerile sunt împărțite, opoziția taxând vehement modul în care primarul general Gabriela Firea a distribuit fondurile de care orașul va dispune în acest an. Chiar și așa, consilierii din ambele tabere au căzut la pace, deocamdată, pentru aprobarea unor investiții în sănătate, printre care se află construirea unor spitale regionale. Iată ce planuri are Primăria Capitalei cu banii pe care speră să-i aibă în buget!

111 milioane de euro la sănătate

Municipalitatea admnistrează o rețea de 19 spitale, cărora le alocă anual fonduri pentru îmbunătățirea activității, achiziția de aparatură de ultimă generație și reparații. În acest an, primăria a bugetat investiții de 111 milioane de euro pentru reabilitarea și modernizarea unităților medicale din subordine. Printre proiectele Municipalității se numără: finalizarea lucrărilor la Spitalul Foișor (17,1 milioane de euro), finalizarea lucrărilor la Spitalul Gomoiu (9,4 milioane de euro); dotări de ultimă oră pentru spitale (42,1 milioane de euro); studii de fezabilitate pentru construirea Spitalului Metropolitan și a încă unui spital în Sectorul 6 (215.000 de euro); achiziționarea a 106 ambulanțe (10 milioane de euro).

231 de milioane de euro pentru infrastructură 

O nouă promisiune la început de an se referă la începerea lucrărilor de lărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză, proiect care are alocată suma de 4,7 milioane de euro. Proiectul tehnic a fost realizat cu întârziere, întrucât licitația de atribuire a contractului a fost contestată. Proeictul de lărgire a șoselei din nord-estul Bucureștiului este vital, în condițiile în care lucrările la Autostarda 3, care se conectează cu orașul în dreptul străzilor Petricani și Fabrica de Glucoză, sunt aproape de finalizare.

Proiecte de infrastructură: Modernizarea Pieței Eroii Revoluției și realizarea unui pasaj pietonal (1,7 milioane de euro); Parcare tip park&ride din zona Cora Pantelimon (15 milioane de euro); Parcare Șos. Iancului (2,5 milioane de euro); Penetrație Splaiul Independenței-Ciurel (17,8 milioane de euro).

Proiecte de fluidizare a traficului: Modernizarea și extinderea instalațiilor de semaforizare (20 de intersecții noi semaforizate și 100 de intersecții integrate în BTMS) - 26 milioane de euro; Aplicație Smart Parking - 5 milioane de euro; Întreținerea instalațiilor de semaforizare existente (service, revizii și reparații) - 4 milioane de euro; Lucrări de semnalizare rutieră necesare sistematizării și creșterii siguranței circulației (marcaje rutiere, indicatoare, garduri, panouri semnalizare, console, limitatoare de viteză) - 6,4 milioane de euro.

178 de milioane de euro pentru transport public

Înnoirea parcului auto al RATBeste principala țintă în acest an, proiectul de buget cuprinzând și alocarea a circa 32 de milioane de euro pentru plata primului lot de autobuze cumpărate de la firma turcă Otokar Europe. Banii vor nmai fi folosiți și pentru achziția de troleibuze (100 în plan), tramvaie (100 de bucăți) și autobuze electrice (42 de unități). Banii alocați în acest an vor satisface doar o parte din aceste nevoi. Alte 43 de milioane de euro sunt trecute la capitolul „investiții derulate de Regia de transport”, în vreme ce primăria a prevăzut și 103 milioane de euro pentru subvenții directe acordate RATB.

10 milioane de euro pentru biserici

Și în acest an există alocări financiare de suport pentru bisericile din Capitală. În proiectul de buget au fost prevăzute aproape zece milioane de euro pentru susținerea a 156 de instituții de cult din oraș. Din aceast sumă, puțin peste 3 milioane de euro sunt destinate Catedralei Mântuirii Neamului.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net