Ce amenzi plătești dacă nu respecți restricțiile impuse în București

Ultima actualizare:

    Restaurantele și cafenelele care funcționează în interior vor fi închise pentru 14 zileSursa foto: Sever Gheorghe
Restaurantele și cafenelele care funcționează în interior vor fi închise pentru 14 zileSursa foto: Sever Gheorghe

Azi este prima zi de restricții în București, iar dacă nu le respecți, vei plăti amenzi usturătoare. Iar de asta vor avea grijă polițiștii. Iată ce ar trebui să știe toți locuitorii Capitalei inclusiv patronii de restaurante și cafenele care își desfășoară activitatea în interiorul clădirilor!

Lista restricțiilor în București 

Luni, pe 19 octombrie, în urma unei ședințe care a avut loc în contextul pandemiei de coronavirus și a depășirii ratei de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori, Comitetul pentru Situații de Urgență a impus o serie de restricții în Capitală. 

Bucureștiul a intrat de astă noapte, de la ora 0:00, în scenariul roșu. S-au închis, astfel, toate unitățile de învățământ, exceptând creșele și afterschool-urile, care funcționează în continuare în regim normal, iar elevii s-au întors la cursurile online, de acasă, din fața propriilor calculatoare și laptopuri. 

Restricțiile prevăd obligativitatea purtării măștii de protecție inclusiv pe stradă, când ieșim afară, închiderea tuturor restaurantelor, barurilor, cafenelelor și pub-urilor cefuncționează în interiorul clădirilor. Se închid și cinematografele, sălile de spectacole, teatrele și sălile unde se desfășoară jocuri de noroc. Rămân deocamdată deschise sălile de sport, saloanele de înfrumusețare și centrele comerciale.

                                                                                CITEȘTE ȘI: 

Prefectul Capitalei: „Spitalul Colentina devine spital Covid”. Ce spune George Cojanu despre locurile de la ATI

Iată comunicatul integral al Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență:

În ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență din data de 19.10.2020 s-au luat următoarele decizii ca urmare a depășirii ratei de incidență de 3/1000 locuitori:

1. Masca de protecție este obligatoriu a fi purtată atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise

2. Unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul on-line, în scenariul prevăzut de ordinul Ministrului Educației și Cercetării respectiv în Scenariul Roșu.

3. Toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Aceste măsuri sunt valabile pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 20 octombrie.

Menționam că, activitatea desfășurată în creșe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale. Desfățurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară.

Toate aceste măsuri luate luni de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se vor aplica pentru următoarele 14 zile. Iar dacă nu respecți restricțiile impuse în București, riști să plătești amenzi usturătoare cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Vor avea grijă de asta polițiștii care vor patrula prin piețe, la metrou, în autobuze, troleibuze și tramvaie, prin magazine și malluri dar și pe străzi.

Aceste măsuri sunt valabile pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 20 octombrie, ceea ce înseamnă că vor dura cel puțin până la 2 noiembrie inclusiv, când se va face o nouă evaluare a situației.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net