Catedrala Mântuirii Neamului, batjocorită pe Google Maps: „Catedrala Prostirii Neamului”. Cum a fost posibil

Ultima actualizare:
Așa apare pe Google Maps numele Catedralei Mântuirii Neamului
Așa apare pe Google Maps numele Catedralei Mântuirii Neamului

Construcția impresionantă și costisitoare a Catedralei Mântuirii Neamului rămâne și în vreme de pandemie subiect de discuții, controverse și ironii. Pe Google Maps, aplicație accesată de milioane de oameni, catedrala apare în acest moment cu numele schimbat în „Catedrala Prostirii Neamului Românesc”.

Modificarea datelor din aplicația virtuală este la îndemâna internauților, care probabil au vrut să facă o glumă. Nu toți românii au „gustat-o”. „Cum e posibil așa ceva?”, „Ce mizerie” sau „Am crezut că este o glumă proastă până când am intrat să verific” sunt doar câteva dintre comentariile care au apărut în mediul virtual, din partea românilor revoltați de jignire.

Numele se vede modificat accesând Google Maps atât de pe mobil, cât și pe PC
Numele se vede modificat accesând Google Maps atât de pe mobil, cât și pe PC

Cel care a făcut descoperirea a fost deputatul PNL Daniel Gheorghe, anunță Mediafax. Acesta a comentat dur situația, considerând-o o ofensă adusă comunității ortodoxe. „Când vă spun că noul anti-crestinism totalitar este un pericol real si direct vă luati de mine! Cineva a intervenit în cel mai stupid mod posibil pe harta google cu un mesaj ofensator la adresa întregii comunități ortodoxe românești. Este primul pas în violența simbolică la care Biserica Neamului Românesc este tot mai expusă de către noii extremiști!”, a scris acesta.

Interesant este că există și pe Facebook o entitate numită „Contra Catedralei Prostirii Neamului”, înființată încă din 2011.


    Numele se vede modificat accesând Google Maps atât de pe mobil, cât și pe PC
Numele se vede modificat accesând Google Maps atât de pe mobil, cât și pe PC

Construcția a înghițit până acum 110 milioane de euro

Controversele și ironiile legate de Catedrala Mântuirii Neamului vin pe fondul opulenței construcției, dar mai ales sumelor de bani cheltuite, în mare parte de la bugetul de stat. Ridicarea bisericii a început în urmă cu 10 ani și a înghițit până acum 110 milioane de euro. Catedrala Națională este programată a se finaliza în 2025 și va avea lungimea de 126,10 de metri, lățimea (la abside) 67,70 m, iar înălțimea de 120 m. 

Până la apariția epidemiei de coronavirus, se efectuau în exterior lucrări la porticurile din partea de nord și sud, la subsolurile adiacente din zona de nord și de est a catedralei și pe acoperiș la finisarea turlelor. În interior continua pictarea altarului și a zonei din jurul său.”Mai avem foarte puțin și finalizăm bolta Altarului, care are o suprafață foarte mare, de aproximativ 950 mp. Între timp, am avansat lucrările pentru pereții verticali, unde sunt suprafețe foarte mari. În momentul de față avem finalizate cele două scene din absida Altarului: «Cortul Mărturiei» și «Îm­părtășirea Apostolilor». Au început lucrările la celelalte scene mai mici, dar deocamdată lucrăm la ornamente, la tot ce înseamnă partea de decor. De asemenea, am făcut câteva propuneri pentru zona cor­nișei, de la zona +27m. În principiu, mergem înainte cu iconografia de la zona Altarului. În șantier avem o echipă de 8 persoane care montează ce se realizează, iar restul efectivului de 30 de persoane lucrează în atelier, special pentru acest proiect”, explica la începutul lunii șeful echipei de pictori, Daniel Codrescu pentru basilica.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net