Capitala depășește rata de incidență de 5 la mia de locuitori. Prefectul Alin Stoica: "Situația e delicată"

Ultima actualizare:

    Alin Stoica, prefectul CapitaleiInquam Photos / Octav Ganea
Alin Stoica, prefectul CapitaleiInquam Photos / Octav Ganea

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit duminică şi a decis ca, începând de luni, ora 00.00, să fie prelungite restricţiile în Bucureşti pentru o perioadă de 14 zile. În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.267 de cazuri noi de COVID-19, dintre care 1775 numai în București.

Judeţul Ilfov a ajuns la o incidenţă de 6,66 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Municipiul Bucureşti a înregistrat o creştere a ratei de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de raportarea precedentă - 5,33 cazuri la mia de locuitori, după ce sâmbătă incidenţa a fost de 4,85. În scenariul roşu se mai află judeţele Timiş, cu o incidenţă de 6,01 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Braşov - 4,49, Hunedoara - 4,25, Cluj - 4,22, Constanţa - 3,49, Alba - 3,40 şi Sălaj - 3,23.

Restricțiile în București, prelungite cu 14 zile

Astfel, restricțiile în Capitală au fost prelungite pentru o perioadă de 14 zile: vor merge fizic la ore preşcolarii, elevii din ciclul primar şi cei din clasele terminale. Activitatea în interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, discotecilor, cluburilor şi a altor localuri, dar şi a unităţilor de spectacole şi a sălilor de jocuri este interzisă. Poate continua activitatea teraselor, însă este interzisă organizarea spectacolelor şi a altor manifestări în aer liber. De asemenea, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, conform hotărârii CMBSU.

Prefectul Capitalei: "Vom intensifica controalele"

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, duminică, înaintea ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, că restricțiile actuale vor fi prelungite pentru 14 zile iar controalele echipelor formate din polițiști, jandarmi, inspectori DSP și ITM se vor intensifica. Acesta a precizat că autoritățile nu au propus măsura carantinării Bucureștiului și că izolarea anumitor zone sau sectoare este imposibilă.

"Vom intensifica controalele, avem propuneri în acest sens. Vom monitoriza cu atenție mare situația. Este destul de delicată, suntem înconjurați de carantină în județul Ilfov. Majoritatea localităților au intrat acolo. Județul Ilfov a cerut sprijinul Poliției Capitalei pentru organizarea filtrelor între Ilfov și București. Este o activitate destul de intensă și necesită forțe multe. Sunt în constantă legătură cu autoritățile sanitare și dacă ne vor semnala că trebuie să introducem și alte măsuri, sigur că o vom face”, a declarat Alin Stoica. Întrebat ce măsuri ia în calcul dacă rata de infectare trece de 6 la mia de locuitori, acesta a răspuns: “Prima măsură pe ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății este că nu se vor mai face cursuri cu copiii. Cum am văzut și în alte localități, în momentul în care se trece de 6, regula este că autoritățile sanitare propun și măsura carantinării”, a declarat Alin Stoica, potrivit Digi24.

Citește și:

Se prelungesc restricțiile în București! Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință

1.433 de cazuri noi, în Capitală. Raed Arafat: "La acest moment nu s-a pus în discuţie carantinarea Bucureştiului"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net