Bucureştiul a intrat în scenariul roşu. Sectorul 1 are cea mai mare rată de incidență. Situația pe județe

Ultima actualizare:

    București, în scenariul roșufoto: Sever Gheorghe
București, în scenariul roșufoto: Sever Gheorghe

În Capitală, rata de infectare a crescut vineri la 3,05, în timp ce joi era de 2,79 la mie, iar asta înseamnă că orașul a intrat în scenariul roşu.

Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidenţă peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc. În scenariul roşu, potrivit ordinului miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, rămân deschise creşele şi grădiniţele şi merg la şcoală doar copiii din clasele 0-4. Deciziile de restricţionare a activităţilor trebuie luate de Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Rata infectării în București pe 4 martie:

Sectorul 1 – 4,32Sectorul 2 – 3,25Sectorul 3 – 2,55Sectorul 4 – 3,27Sectorul 5 – 2,67Sectorul 6 – 2,89

Doar 8 cazuri noi în Covasna

Potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, Capitala are 927 de cazuri depistate în ultimele 24 de ore, la mare distanță de Timiș, județul aflat pe al doilea loc (354 de cazuri noi). Cluj, Ilfov și Brașov rămân la peste 200 de infecții nou descoperite de joi până azi, iar Constanța, Sibiu, Galați, Hunedoara, Maramureș, Dolj și Iași au între 100 -200 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. La polul opus avem Covasna (8 cazuri noi), Hargita și Tulcea, cu mai puțin de 20 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Noul „semafor” de funcționare a școlii, din 8 februarie. Ce se întâmplă în fiecare scenariu

  • Scenariul verde: localitățile au o rată de infectare de până la 1/1.000 de locuitori - toți elevii merg fizic la școală.
  • Scenariul galben: rata de infectare e între 1 și 3 la mia de locuitori – merg la școală copiii de grădiniță, cei din ciclul primar și elevii din ani terminali (clasele a VIII-a și a XII-a). Toți ceilalți – online.
  • Scenariul roșu: rata de infectare e de peste 3 la mie – noutatea este că vor merge în continuare în instituțiile de învățământ copii de grădiniță și cei din ciclul primar. Restul, stau acasă. „La început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare”, a spus Iohannis, citat de edupedu.ro.
  • Scenariul 100% online: atunci când rata de infectare depășește 6 la mie. Localitatea se carantinează și absolut toți copiii stau acasă, școlile se închid și se revine la online.

Citește și:

Noul „semafor” de funcționare a școlii, din 8 februarie. Ce se întâmplă în fiecare scenariu

17 localități din județul Ilfov au trecut în scenariul roșu. Care este rata de infectare în fiecare dintre acestea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net