Bucureștiul a depășit incidența de 7 la mia de locuitori. Capitala intră în carantină de noapte?

Ultima actualizare:

    Capitala ar putea intra în carantină de noapte pe tot parcursul săptămânii. Dar nevacinații vor circula fără restricții
Capitala ar putea intra în carantină de noapte pe tot parcursul săptămânii. Dar nevacinații vor circula fără restricții

Bucureștiul a depășit vineri, 1 octombrie, incidența de 7 cazuri la mia de locuitori, iar conform legii ar trebui să intre în vigoare noi restricții. Mai exact, potrivit ultimelor informații, rata de infectare în Capitală este de 7,68.

Restricții la o incidență de peste 7,5 la mia de locuitori

La o incidență de peste 7,5 la mia de locuitori actuala lege impune noi măsuri și restricții. 

Se impune carantină de noapte. În localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor nevaccinate în afara locuinței sau a gospodăriei în intervalul orar 20:00-5:00 în toate zilele săptămânii cu următoarele excepții:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;
  • Persoanele nevaccinate trebuie să prezinte declarație pe proprie răspundere, în cazul în care părăsesc locuința după ora 20.00.

Persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile și care prezintă certificat verde Covid pot circula fără restricții în orice interval orar. 

Care av fi programul magazinelor - Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/ prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5:00-22:00 în toate zilele săptămânii. În intervalul orar 22:00-5:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Despre masca de protecție. Masca devine obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru și pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, spații comerciale, unități spitalicești (fără a se limita la acestea). Însă, este foarte posibil ca masca de protecție să devină obligatorie oriunde în exterior și spatțiile publice. 

Măsurile ar putea fi impuse în urma unei ședințe a Comitetului pentru Situații de Urgență care ar putea avea loc vineri.

Vineri, 1 octombrie, pe teritoriul României se înregistrează 10.887 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net