Bogdan Olteanu a fost eliberat! Va fi plasat în arest la domiciliu

Ultima actualizare:

    Bogdan Olteanu a fost reţinut pe 23 iulie
Bogdan Olteanu a fost reţinut pe 23 iulie

Bogdan Olteanu (44 de ani), fostul viceguvernator al BNR, a fost eliberat din arestul preventiv, joi (01 septembrie). El va fi plasat în arest la domiciliu. Decizia este una definitivă.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi ca fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu să fie eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu.

Instanța supremă a admis o contestație depusă de Bogdan Olteanu și a dispus ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 25 de zile. El a stat în arestul Poliției Capitalei din data de 12 august, notează Digi24. Fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, a fost reţinut pentru trafic de influență, pe 23 iulie.

Viceguvernator BNR din 2009

Bogdan Olteanu deeține funcția de viceguvernator BNR din anul 2009. Este membru al Asociaţiei Absolvenţilor MBA- City University, vicepreşedinte al Fundaţiei ”Prin noi înşine”, fondator al Fundaţiei ”Institutul de Studii Liberale”, preşedinte al Asociaţiei TMA România, membru al Comitetului Director al Asociaţiei Române pentru Buna Administrare, membru al Consiliului Ştiinţific al Asociaţiei ”New Strategy Center”, membru al INSOL Europe, membru al American Bankruptcy Institute şi arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional. Olteanu s-a suspendat din calitatea de membru al Baroului Bucureşti şi al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă.

Din 2013, Bogdan Olteanu este doctor în Drept al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi.

În vârstă de 44 de ani, Bogdan Olteanu este membru al Consiliului de Administraţie şi viceguvernator al Băncii Naţionale a României din octombrie 2009.

În perioada 2006 - 2008, Bogdan Olteanu a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar din decembrie 2008 şi până în octombrie 2009 a fost vicepreşedinte al Camerei.

Actualul viceguvernator al BNR a fost şi ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, din decembrie 2004 şi până în martie 2006, în Guvernul Tăriceanu. De altfel, Călin Popescu Tăriceanu este şi cel care l-a propulsat în politică, Olteanu începându-şi cariera pe postul de consilier al ministrului Industriei şi Comerţului Călin Popescu Tăriceanu, în 1997. Un an mai târziu, Bolgdan Olteanu, absolvent de Drept, a început să profeseze avocatura, la propriul său cabinet.

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net