Imagini în premieră! Așa arată noile stații ale metroului din Drumul Taberei

Ultima actualizare:

    Oamenii au străbătut  tunelul dintre staţii  în trei minuteFoto: Sever Gheorghe
Oamenii au străbătut tunelul dintre staţii în trei minuteFoto: Sever Gheorghe

Bucurie mare pe locuitorii cartierului Drumul Taberei, din Capitală! duminică (27 noiembrie) şi-au văzut visul cu ochii. Au putut coborî, în sfârşit, la metrou şi au admirat cele trei staţii deschise publicului. Între Favorit şi Drumul Taberei 34 au mers pe jos prin tunel.

“Nu credeam că voi apuca să văd lucările gata”, “Aştept metroul de o viaţă”, ne-au mărturisit, cu zâmbetul pe buze, doi bucureşteni care locuiesc în zonă. Duminică a fost ziua porţilor deschise la Magistrala 5, astfel că cele mai avansate staţii, Orizont, Favorit şi Drumul Taberei 34 au fost luate cu asalt de bucureşteni.


    Staţia Orizont este cea mai  avansată dintre cele trei  care s-au putut vizitaFoto: Sever Gheorghe
Staţia Orizont este cea mai avansată dintre cele trei care s-au putut vizitaFoto: Sever Gheorghe

A fost loc de pelerinaj la metrou. Tineri, familii cu copii, dar şi pensionari au venit să vadă minunea cu ochii lor. Îmbrăcaţi frumos, cu telefoanele la vedere filmau şi fotografiau ca să le arate şi altora.


    Vizita a început  de la staţia Favorit Foto: Sever Gheorghe
Vizita a început de la staţia Favorit Foto: Sever Gheorghe

Lucrările sunt gata în proporţie de  80% şi se mai lucrează la finisaje, dar şi la montarea şinelor şi a cablurilor de înaltă tensiune. Astfel că în septembrie 2017 ar trebui să circulăm prin subteran cu trenul. Deocamdată, am făcut-o la pas. Între Favorit şi Drumul Taberei 34 s-a mers pe jos prin tunel, distanţa fiind de doar 300 de metri. Între trei minute l-am străbătut. “Vreau să merg prin tunel până la capăt”, îi spunea Daria, 7 ani, tatălui său. Şi alţi copii prezenţi la eveniment au fost la fel de fascinaţi să meargă pe sub pământ. Părinţii lor se gândeau doar la coşmarul de care vor scăpa în curând.

simeon stalpnicul png

“Mult a fost, puţin a rămas. Schimb trei mijoacele de transport ca să ajung la serviciu, pe Şos. Iancului, iar dacă merg cu maşina fac o oră şi jumătate. Se circulă groaznic în Drumul Taberei”, s-a plâns Dănuţ Rebigan.

Bogdan Enuş locuieşte la Valea Ialomiţei, iar de la anul va avea staţie de metrou chiar lângă bloc. Drumul până la Pipera, acolo unde lucrează, va fi floare la ureche pentru el. Magistrala 5 - Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor va avea o lungime de 7 km, 9 staţii şi un depou la Valea Ialomiţei. Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
timisoara sinucidere saptamana mare jpg
ploaie primavara shutterstock 1660946191 jpeg
Ministrul finanțelor Marcel Boloș vizitează Trezoreria Municipiului București și Trezoreria sector 3, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
autostrada moldovei a7 jpg
moschee mensa musa jpg
image png
traian basescu
scoala de politie campina absolvire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net