Afli într-un minut dacă ai virusul ucigaș. Aparatul minune de un milion de euro îți vede rapid plămânii

computer-tomograf-teste-coronavirus.jpg

Computerul Tomograf depistează coronavirusul într-un minut
Computerul Tomograf depistează coronavirusul într-un minut
Fotografii: Primăria Capitalei

Afli într-un minut dacă ai virusul ucigaș. La Spitalul ”Victor Babeș” din București a fost cumpărat un aparat cu inteligență artificială, care măsoară leziunile plămânilor. A costat un milion de euro, poate face câteva sute de teste pe zi și este amplasat în curtea clinicii, într-un container, acolo unde se face triajul pacienților.

Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat ieri, 27 mai, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „ Victor Babeș”, un computer tomograf de ultima generatie.

containerul-in-care-se-află-computerul-tomgraf-ce-testeaza-coronavirusul.jpg

În acest container se află aparatul minune de un milion de euro
În acest container se află aparatul minune de un milion de euro

Este dotat cu modul de inteligenţă artificială, capabil să depisteze cazurile de infectare cu noul coronavirus într-un minut.

”La nivel mondial, pentru detectarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, metodei de testare tip RT-PCR i-a fost adaugată și metoda utilizării Computerului Tomograf (CT). Cele două metode de testare au eficiență de peste 90%, însă, spre deosebire de testele Real Time PCR, ale căror rezultate dureaza în jur de câteva ore, acest CT oferă un diagnostic prezumtiv în doar câteva minute! De aceea am decis să achiziționăm acest aparat de ultimă generație, valoarea  investiției Primăriei Capitalei, fiind de un milion de euro”, a declarat Gabriela Firea.

Afli într-un minut dacă ai virusul ucigaș.  Aparatul minune de un milion de euro îți vede rapid plămânii

Turkes Ablachim, directorul Medical al ASSMB, a explicat că, dacă unui medic radiolog îi trebuie mai mult de 15 minute pentru a realiza o tomografie computerizată la plămâni, Ansamblul Mobil CT o face în 30 de secunde.

computer-tomgraf-coronavirus-la-spitalul-victor-babes-bucuresti.jpg

Aparatul minune depistează leziunile plămânilor în doar un minut
Aparatul minune depistează leziunile plămânilor în doar un minut

Mai  exact acest aparat de un milion de euro detectează existența unor leziuni pulmonare specifice COVID-19, evaluează riscul de predicție a pneumoniei și măsoară leziunile.

În plus, aparatul este capabil să realizeze câteva sute de teste pe zi. După fiecare pacient scanat, aparatul realizează o dezinfecție cu lămpi ultraviolete.

”Acest aparat reprezintă pentru noi un triaj, el fiind amplasat în curtea spitalului, într-un container special. Astfel, bolnavul nu mai ajunge în camera de gardă și este diagnosticat încă de la intrare. Referitor la cei tratați în această unitate medicală, până în prezent, la Spitalul ”Victor Babeș” au fost vindecați de infecția cu noul coronavirus 980 de pacienți”, a punctat Emilian Imbri, directorul clincii medicale.

Alte informații despre aparatul care-ți vede plămânii

  • Scanner-ul Ansamblului Mobil Computer Tomograf este proiectat ca operațiunea să dureze circa un minut, iar cantitatea de radiație la care este expus pacientul este redusă cu aproximativ 70%;
  • Acest computer tomograf de ultimă generație poate fi utilizat și pentru alte tipuri de examinări CT, diferite de cele pulmonare;
  • În mod normal, instalarea și punerea în funcțiune a unui aparat CT, într-un spital, poate dura circa un an, în timp ce acest Ansamblu Mobil CT, se instalează în numai 10 zile.

900 de locuri libere în Programul “Testăm pentru București!”

Referitor la programul derulat de Primaria Capitalei, “Testăm pentru București!” - de depistare a infecției cu noul coronavirus, Vasile Apostol, directorul general al ASSMB,  a anunțat că mai sunt 900 de locuri libere.

Până acum s-au înscris 10.100 de persoane. Totodată, numărul clinicilor și laboratoarelor afiliate la program a crescut. În prezent, sunt 12 unități medicale de stat și private cu 39 de puncte de recoltare.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/uite-cum-arata-tomograful-mobil-de-un-milion-de-euro

https://www.click.ro/news/bucuresti/gabriela-firea-o-noua-metoda-de-testare-bucurestenilor-pe-ce-vrea-sa-dea-42-milioane

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1