49 de studenți la Drept, propuși spre exmatriculare pentru fraudarea examenelor

Ultima actualizare:

    Premieră la Facultatea de Drept din București: zeci de studenți sunt acuzați de fraudă
Premieră la Facultatea de Drept din București: zeci de studenți sunt acuzați de fraudă

49 de studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității București au fost propuși pentru exmatriculare, sub acuzația de fraudare a mai multor examene online. Situația este cu atât mai gravă cu cât vorbim despre oameni care se pregătesc să devină viitori magistrați, avocați, susținători ai respectării legii. Decanul facultății recunoaște că situația este „șocantă” și o premieră în cadrul instituției.

Decan: „Este o premieră în istoria facultății”

„Am fost informați de existența unor grupuri de Whatsapp pe care zeci de studenți din anul I rezolvau în comun subiectele de examen în timpul examenului, făceau schimb de metode de copiat, purtau discuții despre cum să își poziționeze ecranele astfel încât să aibă acces și la un alt dispozitiv, unii dintre ei s-au și filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalți. În total, sunt 49 de studenți pe care i-am propus pentru exmatriculare, avem toate dovezile. Nu am mai avut în istoria facultății și nici a universității o astfel de situație, este o premieră. Au mai fost studenți exmatriculați pentru fraudă, dar niciodată nu au fost propuși atât de mulți. Pentru spiritul de justiție, echitate și corectitudine pe care trebuie să îl cultivăm în facultatea de drept este șocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a explicat decanul Răzvan Dincă pentru Edupedu.ro.

Examen anulat săptămâna trecută pentru 770 de studenți

Propunerea de exmatriculare a celor 49 de studenți vine în urma unui alt scandal. Săptămâna trecută, conducerea aceleiași facultăți a anulat un examen online susținut simultan de 770 de studenți, pe motiv de „organizare defectuoasă” și s-a început o anchetă disciplinară împotriva profesoarei Simona Cristea. Nu se poate dovedi vreo fraudare, ci doar s-au observat „anomalii”, precum faptul că majoritatea studenților au terminat după nici jumătate din timpul de lucru, unii chiar după 20 de minute. De asemenea, profesoarei i se impută faptul că subiectele erau identice în proporție de 90% cu cele de la examenul anterior.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net