Află ce secrete îţi trădează limbajul trupului

Ultima actualizare:

Muşcarea buzelor, încrucişarea picioarelor, ridicarea sprâncenelor. Fiecare gest are o anumită însemnătate, explică specialistul britanic în limbajul nonverbal Peter Collet.

În cartea sa, recent publicată, „Book of Tells" („Cartea semnelor", în trad.), Peter Collet dezvăluie ce transmit o serie de gesturi făcute de femei, dar şi de bărbaţi, notează cotidianul „The Daily Mail".

Privirea îndreptată în sus. Când Prinţul Charles urma să-şi rostească jurământul la căsătoria cu Lady Diana s-a uitat în sus. Gestul său era, în fapt, un strigăt de disperare - se uita spre ceruri, căutând ajutor, afirmă expertul. Indiferent care sunt credinţele religioase ale unei persoane, dacă priveşte în sus, înseamnă că este în căutarea unei intervenţii salvatoare.

Clipirea rapidă. Persoanele care clipesc des sunt fie îngrijorate peste măsură, fie mint, fiind forţate de împrejurări să scornească ceva pe moment.

Scărpinatul nasului. Există toate şansele ca persoanele care fac acest gest să mintă. Când nu spun adevărul, oamenii au tendinţa să încerce să acopere sursa minciunii, afirmă experţii. Cum ar fi prea evident să ducă mâna la gură, îşi scarpină nasul.

Ţuguierea buzelor. Persoanele furioase îşi ţuguiază adesea buzele întrucât gestul le împiedică să spună ceva ce ar putea regreta mai târziu. Acestea gândesc, fără să conştientizeze că este mai bine să tacă pentru a nu avea ulterior neplăceri.

Muşcarea buzelor. Dacă vrei să afli dacă o persoană este sau nu stresată trebuie doar să-i priveşti buzele. În cazul în care-şi muşcă buza de sus, cea de jos sau chiar colţul uneia dintre ele înseamnă că face eforturi susţinute să nu spună ce are pe suflet.

Înclinarea capului. Femeile care lasă capul într-o parte încearcă, de fapt, să pară mai atractive. Este semn că doresc să flirteze. Înclinându-şi capul, realizează trei lucruri care le fac mai atrăgătoare în ochii bărbaţilor: îşi micşorează înălţimea, imită un bebeluş care-şi pune capul pe umerii mamei şi îşi scot în evidenţă gâtul.

Masarea urechii. Când o persoană este îngrijorată are tendinţa să-şi ducă mâna la ureche şi să o maseze, găsind în acest gest o anumită doză de confort.Trecerea mâinii prin păr. Un astfel de gest are toate şansele să atragă atenţia celor din jur. Este, de asemenea, un truc folosit de femei pentru a părea mai atrăgătoare. Odată cu înaintarea în vârstă, părul îşi pierde din flexibilitate, dar trecerea mânii prin el le face pe doamne să pară mai tinere.

Ridicarea sprâncenelor. În momentul în care o persoană îşi arcuieşte sprâncenele pare mirată. Gestul trădează însă faptul că persoana în cauză încearcă să pară interesată de ceea ce spune interlocutorul.

Coborârea sprâncenelor. Este un gest folosit mai ales de bărbaţi. Semnificaţia? „Poate că mă uit eu la tine, dar tot eu sunt şeful!"

Depărtarea picioarelor. Persoanele care stau în această poziţie lasă să se înţeleagă că sunt de neînduplecat.

Încrucişarea picioarelor. Dacă eşti într-o discuţie cu o persoană care stă într-o astfel de poziţie, te pândeşte o plictiseală ca la carte. Gestul se traduce prin: „nu am nici cea mai mică intenţie să mă mişc".

Balansarea greutăţii. Când o persoană vrea să scape dintr-o conversaţie îşi balansează greutatea din spate în faţă. Totuşi, unii bărbaţi fac acest gest în discuţii cu femeile dintr-un alt motiv: încearcă să pară mai energici.

Deschiderea palmelor. O persoană care-şi arată palmele face, de fapt, un gest prietenos prin care se declară receptivă, dispusă să accepte noi idei şi bine intenţionată.

Ascunderea mâinilor. Cei care nu-şi lasă mâinile la vedere transmit un mesaj clar: nu vor să dezvăluie nimic. Dacă o persoană îşi ţine mâinile în buzunare, lăsând la vedere numai degetele mari, înseamnă că are o personalitate dominantă.

Ocuparea unui spaţiu cât mai mare. Persoanele care atunci când se aşază undeva îşi ţin braţele desfăcute, picioarele depărtate şi întind în faţa lor obiectele pe care le au încearcă să demonstreze că au ocupat teritoriul şi îl domină.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net