7 sfaturi ca să păstrezi corect mâncarea pe caniculă

Ultima actualizare:

Alege alimentele cât mai bine

Caută să nu pui la păstrare legume şi fructe care au pete sau mici urme. Căldura va grăbi deteriorarea lor, astfel că cel mai indicat este să fie proaspete şi intacte.

Nu lăsa mâncarea pe masă

Alimentele pe care le mănânci sau le găteşti trebuie să stea cât mai puţin la temperatura camerei.

Nu lăsa mâncarea gătită să "zacă" prin bucătărie. Excepţie de la această regulă o fac mâncărurile fierbinţi, pe care abia le-ai luat de pe foc. Este indicat ca aceste mâncăruri calde să nu fie puse în frigider imediat, ci să fie lăsate să se răcească. Păstrează totul în recipiente

Ţine alimentele separate unele de altele, în pungi, diferite recipiente sau învelite în prosoape de hârtie. Ai grijă ca alimentele care se alterează uşor să nu fie aşezate în pungi de hârtie.

Congelează rapid produsele

Atunci când vrei să pui la congelator diferite produse, scurtează timpul pe care acestea le petrec în bucătărie, până la introducerea în congelator. Reducerea acestei perioade le va ajuta să rămână într-o stare mai bună. 6 În cazul alimentelor deja congelate, acestea nu vor trebui lăsate să se topească.

Dezgheaţă alimentele în frigider

Foloseşte acest tip de dezgheţare pentru a evita ca alimentele să fie afectate de căldură. Lăsându-le în cameră sau pe balcon ai putea să uiţi de ele şi astfel, trecând mai mult timp decât este necesar pentru dezgheţare, să conducă la alterarea lor.

Nu găti în cantităţi mari

În această perioadă, mâncarea gătită se poate strica foarte repede. De aceea este indicat să găteşti puţin, doar pentru cât se mănâncă la o masă. Altfel rişti ca la reîncălzirea mâncării să constaţi că aceasta are deja un gust ciudat.

«Separă alimentele crude de cele gătite în frigider»

Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne-a dat câteva sfaturi despre cum să păstrăm alimentele pe timp de caniculă. În bucătărie sau în frigider nu trebuie depozitate alimentele crude împreună cu cele preparate.

Pentru că în această perioadă foarte multe persoane consumă gheaţă, amintesc că trebuie să aveţi grijă să folosiţi numai apă potabilă, dintr-o sursă sigură.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net