Medicamente pentru HIV și SIDA, folosite pentru a trata pacienții infectați cu coronavirus

pacient-corona-virus.jpg

Pacient bolnav de coronavirus, fotografiat în Wuhan
Bolnavii infectați cu coronavirus sunt tratați cu medicamente pentru HIV și SIDA
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

Medicamente folosite adesea în cazurile bolnavilor de HIV și SIDA sunt folosite și pentru a trata pacienții cu coronavirus din Wuhan. Experții caută încă un tratament pentru virusul mortal, care a luat viața a 80 de oameni până acum.

Oficiali din cadrul Comisiei de Sănătate din China au declarat că două medicamente utilizate pentru combaterea HIV au recomandări şi pentru a trata simptomele asociate coronavirusului, potrivit Digi24. Este vorba despre Lopinavir și Ritonavir, pe care pacienţii trebuie să le ia de două ori pe zi.

Nu există deocamdată un tratament pentru coronavirus

Oficialii din domeniul sănătății  au declarat că nu există un tratament cunoscut pentru boala asemănătoare viruslui, dar oamenii de știință fac toate eforturile pentru a descoperi un vaccin. Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a spus pentru CNN că în prezent nu există medicamente eficiente dovedite pentru a trata acest virus. Institutul lucrează la un vaccin împotriva noului virus.

Citește și

  • coronavirus la microscop

    Virusul ucigaș depistat la sfârșitul anului trecut în China face noi victime, numărul deceselor ajungând la 25. Mai mult, pentru a evita răspândirea sa, autoritățile locale au închis, după localitatea Wuhan, încă două orașe: Huanggang și Ezhou. Iată tot ce trebuie să știi despre coronavirus: cauze, simptome și cum se tratează!

  • Supa de liliac arată grotesc

    Cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că sursa infecţiei cu coronavirus sunt şerpii şi supa de liliac. Virusul ucigaş care a infectat peste 571 de oameni în întreaga lume şi a omorât 17 ar fi o combinaţie între un virus care afectează liliecii şi un altul total necunoscut.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1