Aşa ceva mai rar! Un ministru britanic şi-a dat demisia pentru că a întârziat la şedinţă

h_53528878.jpg

michael bates ministru anglia demisie
Michael Bates a fost ruşinat de faptul că a întârziat la şedinţă
Foto: EPA

Un ministru britanic s-a simţit ruşinat pentru că a întârziat la o şedinţă şi şi-a prezentat demisia. Gestul lui Michael Bates, ministrul pentru Dezvoltare Internațională, a făcut înconjurul lumii şi i-a adus popularitate peste noapte.

Lordul Bates (56 de ani), care face parte din Partidul Conservator, a întârziat zilele trecute la o şedinţă în Parlament. Pe lângă faptul că n-a ajuns la timp, politicianul nu era pregătit nici să răspundă la unele întrebări ce ţineau de activitatea ministerului pe care-l conduce, scrie The Independent.

 

„Cu permisiunea Camerei, aș dori să îi ofer scuzele mele sincere doamnei Lister, pentru că nu am fost în stare să răspund la o întrebare foarte importantă. Timp de cinci ani, a fost privilegiul meu să răspund la întrebări în numele Guvernului și întotdeauna am considerat că trebuie să ne ridicăm la cele mai înalte standarde atunci când oferim răspunsuri la întrebările legitime ale Legislativului. Mă simt complet rușinat că nu mi-am făcut datoria și, de aceea, vă ofer demisia mea”, a spus ministrul.

După aceea, el a ieșit de la ședință, în timp ce colegii lui priveau înmărmuriţi. „O scuză este suficientă pentru o greșeală minoră”, i-ar fi spus liderul opoziției.

Theresa May i-a refuzat demisia

hepta_3361570.jpg

theresa may politician anglia
Theresa May este prim-ministrul Regatului Unit din iulie 2016
foto: Hepta

 

Cu toate acestea, Lordul Bates nu va pleca din Executivul Theresei May, întrucât aceasta i-a refuzat demisia.

„Cu sinceritatea sa tipică, Lordul Bates și-a oferit demisia, după ce întârziat la sesiunea de interpelări din Camera Lorzilor, însă demisia sa i-a fost refuzată, întrucât nu este necesară. Este un ministru muncitor, care își ia în serios responsabilitățile. El a beneficiat de susținerea Camerei și ne bucurăm că a decis să își continue rolul important la Departamentul pentru Dezvoltare Internațională și la Trezorerie”, a spus un purtător de cuvânt al Theresei May.

Loading...

Citește și