S-a demonstrat științific: țânțarii care ascultă acest gen de muzică nu ciupesc oamenii

tantar_aedes_aegiptus.jpg

tantari aedes aegiptus
Țânțarii sunt dați peste cap dacă ascultă muzică dubstep
foto: Shutterstock

Este bine de știut: țânțarii din specia Aedes Aegiptus, extrem de populară în țara noastră, nu sunt mari amatori de muzică. Mai precis, urăsc dubstepul. Un studiu publicat la 25 martie confirmă faptul că insectele care răspundesc virusul Zika, malaria și febra tifoidă nu suportă să asuclte muzica artistului american Skrillex, în special piesa ”Scary Monsters and Nice Sprites”. Și asta pentru că muzica le-a dat peste cap țânțarilor instinctele de reproducere și autoconservare.

Muzica electronică este cel mai bun inamic împotriva țânțarilor. Venirea primăverii trezește la viață întreg alaiul de insecte. Și cum săptămânile trecute parcurile bucureștene au intrat în ”cod roșu” din cauza căpușelor, în curând și țânțarii își vor face simțită prezența. Studiul realizat de o echipă de cercetători americani care a analizat comportamentul țânțarilor în proximitatea oamenilor a descoperit că muzica dubstep îi face ”prietenoși cu oamenii”. Țânțarii care suportă acest gen de muzică nu ciupesc, iar cei care ciupesc, nu suportă dubstep. ”Recepționarea sunetului are un rol deosebit de important în reproducere și autoconservare, ca la toate animalele. În momentul în care acesta are un rol perturbator, o întreagă populație este în pericol”, au declarat specialiștii citați de tabloidul britanic Daily Mail. ”Vibrațiile pe frecvențe joace sunt percepute de insecte ca invitații la sex, iar la polul opus, este zgomotul care acoperă semnalele venite de la reprezentanții sexului opus. Țânțarul din specia Aedes Aegiptus este sensibil la sunet și este complet dat peste cap de muzica electronică”, se arată în studiul citat. Piesa lui Skrillex ”Scary Monsters and Nice Sprites” îmbină tonuri de înaltă și joasă tonalitate și îndepărtează sau neutralizează insectele sâcâitoare. Se știe că femelele de țânțari sunt cele care ciupesc oamenii. S-a descoperit că femelele care au ”petrecut” pe muzica lui Skrillex au atacat cu întârziere oamenii și uneori chiar deloc, spre deosebire de femelele de țânțar care nu au fost expuse la muzica electronică. Țânțarii adulți care au auzit muzica dubstep au făcut sex mai rar și chiar deloc după ce au auzit acest stil muzical.  Studiul a pornit de la un incident bizar petrecut anul trecut în timpul concertului în aer liber susținut de Skrillex în New Orleans. Deși la vremea respectivp localnicii se plângeau de invazia de țânțari, niciunul dintre cei prezenți la concert nu a fost mușcat de insecte până fa finalul spectacolului.

Loading...

Citește și

  • Români cumpăraţi-vă fâşii cu lipici şi pliciuri pentru ţânţari! Motivul? După ce, la cererea UE, s-a renunţat la principalul „ucigaş" folosit la dezinsecţie, nici o altă armă nu mai este eficientă la bâzâitorii care ameninţă să ne colonizeze casele, beciurile şi birourile.

  • Ţânţarii sunt o problemă specifică perioadei de vară cu care ne confruntăm în fiecare zi. Atunci când aceştia îţi invadează casa, somnul tău devine un adevărat coşmar. Iată câteva metode pentru a ţine ţânţarii departe de locuinţă, precum şi pentru a-i extermina pe cei existenţi.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1