Oraşul în care se practică "turism mortuar"! Nimeni nu poate fi îngropat aici

untitled.png

foto
Oraşul Longyearbyen din Norvegia interzice moartea
Foto:Getty

În lume există multe legi absurde,însă una din Norvegia le întrece pe toate. În ciuda faptului că pare bizară, la prima vedere, există o explicaţie solidă pentru care această lege este respectată cu sfinţenie de mai bine de jumătate de secol.

Longyearbyen este un oras minier, situat pe insula Svalbard, la doar 1.000 km distanta de Polul Nord. Aici, temperatura medie este de -17 grade Celsius, insa recordul negativ este de -46 de grade. Din cauza tempraturilor atât de scăzut, solul este pemanent îngheţat, iar cadavrele inhumate aici nu se pot descopune, relarează dailymail.co.uk. De aceea, inca din anul 1950 autoritatile au declarat ilegale inhumarile. Prin urmare, cine moare aici trebuie sa fie inmormantat in alta parte sau să fie incinerat. Din cauza că nu se pot descompune cadavrele, exista riscul ca ele să poarte bacterii sau virusuri letale, punând astfel in pericol viaţa locuitorilor.

O astfel de întâmplare a avut loc în anul 1918, atunci când gripa spaniolă a făcut ravagii în toată lume, ucigând în total mai bine de 100 de milioane de oameni.Un studiu realizat a demonstrat că trupurile fără de viaţă de aici poate conţine un virus periculos chiar şi la 80 de ani de la deces. Ţinând cont de toate cele relatate anterior este de înţeles de ce unii oameni care sunt grav bolnavi ales să părăsească acest loc pentru a muri în altă parte şi a-şi scuti rudele de procedura necesară pentru inhumare. 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1