Nu te-ai fi gândit! 19 iulie-Ziua arătatului limbii. Povestea fotografiei în care Einstein apare cu limba scoasă

einstein-cu-limba-scoasa.jpg

Fotografia lui Albert Einstein cu limba scoasa a fost facuta la o aniversare a acestuia
Albert Einstein, fizicianul dezinvolt care a scos limba la un fotograf care îi focea poze la ziua lui de naştere
foto: digi24

Azi putem scoate limba la oricine. Gestul nu va fi considerat o lipsă de respect ci o celebrare a acestui gest. Pe 19 iulie se serbează ziua arătatului limbii, acest muşchi ce ajută la mâncat şi vorbit. Astfel, încercaţi să faceţi acest lucru pe care, în alt context, nu l-aţi agrea. Dacă vă este greu, greu, gândiţi-vă la Einstein a cărei fotografie în care scoate limba a făcut înconjurul pământului şi încă este apreciată.

Nu se ştie exact cine este inventatorul acestei sărbători şi nici dacă intenţia acestuia a fost să inventeze o zi în care oamenii să scoată limba la toţi cei pe care îi întâlnesc. Mulţi cred că este posibil ca această sărbătoare neoficială să fie inventată
pentru a încuraja oamenii să contrazică aparenţele și să încerce lucruri pe care le găsesc greu de făcut.

Gest insultător ori salut

Multe culturi iau în considerare scoaterea limbii la cineva ca un gest copilăresc, nepoliticos și insultător. În aceste culturi, atunci când copiii își scoată limba la adulți, este privită ca un act de neascultare. În Tibet, totuși, lipirea limbii este considerată o formă politicoasă de salut.
Astăzi, scoaterea limbii pe Internet sau prin text (sau SMS) este făcută prin emoticoane și văzută ca o modalitate de a exprima un punct care nu ar trebui luat în serios. Emoticonul este scris prin tastarea unui colon, urmat de o bordură și o capitală (:-P).

Cum să sărbătoriți?

Pe internet apar o serie de sfaturi despre cum se poate sărbători ciudata zi. „Scoate-ți limba la oameni. Lăsați-i să știe de ce o faci, ca nu cumva să se gândească la tine ca pe o persoană nemaipomenită”, sunt îndemnurile de pe reţelele de socializare.

Citeşte şi: Pe asta o știați? 17 iulie, ziua porcilor galbeni 
Știați că limba umană poate avea oriunde de la 2.000 la 8.000 papile gustative?

Celebra fotografie a lui Albert Einstein

Cea mai cunoscută fotografie care îl are în prim plan pe faimosul fizician Albert Einstein are în spate o poveste interesantă. Poza a fost făcută la petrecerea organizată cu ocazia zilei de naștere a fizicianului, când acesta a împlinit 72 de ani, potrivit uui documentar digi24.ro.

Este vorba despre petrecerea organizată pe 14 martie 1951, în Clubul Princeton, când Einstein l-a cunoscut pe fotograful Arthur Sasse, căruia i-a permis să-l fotografieze. La sfârșitul serii, pe când fizicianul se afla în mașină, gata de plecare, Sasse a insistat să mai facă o poză. Ușor deranjat de rugămintea fotografului, Einstein a scos limba spre aparat în momentul în care blitzul s-a activat.

Citește și: Ziua Internațională a fericirii. Șapte citate despre fericire

Einstein a fost cucerit de ultima poză pentru care a cerut mai multe exemplare. Mai târziu, fotografia a fost inclusă pe toate felicitările pe care le-a trimis.

Fotografia originală în care Einstein scoate limba celui a fost vândută pentru suma de 72.300 dolari în 2009, devenind cel mai scump portret al unui om de știință.

Albert Einstein a luat premiul Nobel pentru Fizică în 1921 și este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință din lume.

Loading...

Citește și

  • tineri prieteni intinsi iarba fericiti

    Ziua Internaţională a Prieteniei este marcată în fiecare an la 30 iulie. Scopul acestei inițiative este de a transmite un mesaj frumos: prietenia între oameni, popoare, ţări și culturi înseamnă PACE. Dar conceptul de prietenie este extins dincolo de relaţiile între oameni. Tocmai de aceea, Click! vă prezintă astăzi câteva fotografii superbe despre prietenia sinceră dintre om și animal.

  • Pentru crema de zahăr ars avem nevoie de lapte, ouă, zahăr şi esenţă de rom

    Ziua de 9 iulie este cea mai dulce din calendar. S-a stabilit ca aceasta să fie data în care se serbează prăjiturile din zahăr. De la torturi cu ciocolată, biscuiţi, tarte cu fructe, toate sunt vedetele zilei atâta timp cât au în compozişie zahăr. Şi cum puteam sărbători mai frumos această zi dacă nu cu faimoasa cremă din zahăr ars. Uite ce reţetă delicioasă!