Drama femeii care poate muri dacă nu procreează! La 38 de ani, are deja 38 de copii

29137966_937911879724914_1656960238_n.png

mariam nabatanzi
A fost măritată forțat la doar 12 ani. Acum are 38 de ani și a născut 38 de copii
Foto: Colleb Mugume/Twitter

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

După o viață de amărăciune, o femeie din Uganda a găsit prilejul de a-și spune povestea dramatică ce a uimit o lume întreagă. La doar 38 de ani, are deja 38 de copii. Forțată să se mărite pe când avea doar 12 ani, ea suferă de o afecțiune genetică ce o face să se confrunte periodic cu supra-ovulația. Viața ei ar putea fi pusă în pericol dacă încetează să mai procreeze.

Este drama lui Mariam Nabatanzi, care locuiește în Kabimbiri, un sat aflat la vreo 50 de kilometri de Kampala, capitala Ugandei. Nabatanzi a fost obligată să se mărite de copil, dar nimeni nu avea nici cea mai vagă idee că suferă de o afecțiune extrem de rară, care îi dă abilitatea de a duce foarte multe nașteri. În doar 38 de ani, Nabatanzi a născut de șase ori gemeni, de patru ori tripleți, de trei ori cvadrupli și alte două nașteri obișnuite. Dintre cei 38 de copii, zece sunt fete, iar restul băieți. Cel mai mare are 23 de ani, iar cel mai mic, puțin peste un an.

Nabatanzi are o viață demnă de transpus într-un film. Când era copil, a scăpat ca prin urechile acului de moarte, după ce mama sa vitregă i-a pus gând rău și le-a dat, ei și fraților săi, mâncare în care a pus sticlă pisată. În acea zi, Mariam nu a fost acasă și nu a degustat mâncarea mortală, dar cei trei frați ai ei nu au avut același noroc și au murit. La vârsta de 12 ani, tatăl ei a decis că era pregătită să-și înceapă viața de familie și a dat-o imediat unui bărbat care avea 40 de ani la acea vreme.

"Nu știam că aveau de gând să mă căsătorească. Au venit la noi și i-au adus câteva lucruri tatălui meu. Când a venit momentul să plece, m-am gândit că o conduc pe mătușa mea, dar când am ajuns la ușă, m-a dat bărbatului", povestește Mariam, conform Daily Monitor.

Nu a avut parte nici măcar de un mariaj fericit: "Soțul meu a fost poligam, cu mulți copii din relațiile anterioare pe care trebuia să îi îngrijesc pentru că mamele lor erau împrăștiate peste tot. Era violent și mă bătea cu orice ocazie, chiar și atunci când simplele mele sugestii nu-i erau pe plac". 

Nabatanzi a dat prima naștere în 1994, când avea 13 ani. De atunci, lucrurile au început să ia o întorsătură și mai nefericită. Mulți o văd ca pe o abilitate, dar pentru ea a devenit un blestem: "Tatăl meu a avut 45 de copii, cu mai multe femei și toți au fost cvindrupli, cvadrupli, gemeni sau tripleți." Nabatanzi a moștenit această "predispoziție genetică", dar pentru ea, ca femeie, oprirea supra-ovulației ar putea să-i cauzeze moartea, după cum spune un medic ginecolog, care a consultat-o. Nabatanzi a mărturisit că a încercat unele metode de contracepție, dar i-au făcut rău, iar o dată, a intrat în comă din această cauză. Fertilizarea multiplelor ovule pe care aparatul ei reproducător le produce, e singura metodă de scădere a riscului.

Acum, cea mai mare problemă a lui Mariam ține de creșterea celor 38 de copii, pe care îi întreține cu greutate, dar se descurcă: "Dumnezeu a fost bun cu mine pentru că nu au rămas nicio zi fără mâncare." Mulți dintre cei care s-au făcut mari,  au ambiții mari și vor să devină doctori, profesori sau avocați.

O altă sursă de presă, news24,  precizează că Nabatanzi a avut, de fapt, 44 de copii, dar a pierdut șase dintre ei. Prima dată când a fost publicată povestea ei, a fost acum un an. Nu sunt precizate prea multe detalii despre viața ei din perioada scursă până în acest moment, dar este posibil ca de atunci să mai fi născut câțiva copii.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5