De 22 de ani, trăieşte într-un castel de nisip

24_foto3-6col-190-afp-000_x679t.jpg

Marcio Mizael Matolias a construit castelul acum 22 de ani şi nu a lipsit nici o zi din el
foto: afp

Îşi trăieşte de 22 de ani visul! Pentru turiştii din Rio de Janeiro, Marcio Mizael Matolias este „Regele Plajei” sau „Regele din Castelul de Nisip” sau „Regele Mării”. Brazilianul şi-a construit un dormitor sub sculptura din nisip şi îşi duce veacul nestingherit pe plajă.

Nu duce grija chiriei, întreţinerii sau utilităţilor. Plaja Barra da Tijuca îi oferă tot ce îi trebuie. Acum 22 de ani, a construit o bijuterie de castel, cu o arhitectură inspirată din filmele Disney, pentru a-i atrage pe turişti să facă poze. De atunci şi până astăzi, castelul este tot aici, iar Marcio Mizael şi-a construit un dormitor de 3 x 3 metri sub sculptură, unde îşi petrece nopţile.

24_foto4-90-60-000_x679z.jpg

Şi-a amenajat sub castel un dormitor de 3 x 3 metri, unde ţine sute de cărţi

 

Cât e ziua de lungă face poze pe tron, repară cu apă de mare crenelurile şi turnurile palatului şi vinde cărţi. „Am crescut în golful Guanabara şi mi-am petrecut întreaga viaţă pe plajă. Sunt conştient că am devenit un fel de atracţie turistică. Sunt Regele Castelului de Nisip şi lumea mă iubeşte”, a declarat Marcio Matolias pentru “The Sun”. Dormitorul subteran al Regelui este ticsit de cărţi. Când nu are clienţi care să se pozeze pe tron, Matolias citeşte.

24_foto5-90-70-afp-000_x679o.jpg

Zilnic, o mulţime de copii vin să îşi facă poze cu Regele şi palatul lui

 

A doua sa slujbă este cea de anticar: cu banii obţinuţi de la turişti cumpără cărţi de la diferiţi oameni. Le vinde apoi celor care vin la plajă. Noaptea pescuieşte la năvod sau adună scoici. În cei 22 de ani de când locuieşte pe plajă, numai o dată i-a fost distrus castelul. O furtună puternică din 2000 i-a năruit creaţia şi a făcut ravagii în Rio de Janeiro. Regele nu a păţit nimic, pentru că pereţii ticsiţi cu cărţi şi acoperişul din scânduri cu aproape 500 kg de nisip pe el l-au apărat. Nu are de gând să plece de aici pentru că... plaja este casa lui.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1